Seccions

Inauguració (Tras el cristal)

Drama / Horror // Director Agustí Villaronga
País [:ca] Espanya [:es] España // Year 1987 // Duration 110min.

Informació disponible properament

Opera prima

Opera Prima és la secció estrella del festival. Recull els millors debuts cinematogràfics internacionals amb l’objectiu de projectar nous talents i apropar les obres al públic. Els films competeixen per quatre premis: Millor Òpera Prima REC  (amb un jurat Internacional), el del Jurat Jove, el de l’Associació Catalana de Crítics i Escriptors Cinematogràfics (ACCEC) i el del Públic a la millor Òpera Prima sense distribució (per votació popular amb mitjana ponderada entre vots i assistents a les projeccions).

My First Time

El Festival REC, dedicat a descobrir directors i amb un públic eminentment jove, arriba al moment d’anar més enllà, potenciant la nostra possibilitat de creació de nous públics per fer la vista enrere i conèixer els orígens de la nostra cinematografia. És moment de MY FIRST TIME.

El Meu Primer Cop és una secció que sorgeix per apropar i donar a conèixer els orígens d’un cineasta consagrat, amb personalitat, i mostrar al públic quin ha sigut el seu camí fins el moment actual d’expressió creativa. S’allunya de les retrospectives exhaustives, necessàries, però inabastables per al públic, i pretén tenir un talant més directe i popular.

Així, el programa es composa dels inicis i l’actualitat del creador, és a dir: la seva primera pel·lícula, amb una trobada amb el públic per a completar aquest coneixement del costat menys conegut del nostre creador. Una masterclass, oberta a tots els estudiants que es matriculin, serà la guinda que tanqui aquest programa.

 

Focus In

Focus In

És la secció temàtica del REC, que cada any aborda una qüestió candent amb films internacionals de la millor qualitat.

Aviat coneixerem la temàtica d’aquest any!

Autors de Tarragona

AUTORS DE TARRAGONA – Mostra de curtmetratges fora de concurs

Aquesta sessió serveix per donar a conèixer petites perles de realitzadors i realitzadores de casa nostra. Una selecció molt diversa, reflex de les inquietuds d’aquesta nova generació de creadors. 

> Consulta les bases d’Autors de Tarragona 2018

> Formulari d’inscripció Autors de Tarragona 2018

Projeccions engegaR / 48 HORES

Seguint amb l’objectiu de donar veu als nous talents, el festival REC va iniciar el 2017 el concurs engegaR / 48 HORES. Aquesta iniciativa pretén donar visibilitat als realitzadors i realitzadores majors de 18 anys de la Província de Tarragona que vulguin participar activament del Festival REC amb una peça audiovisual gravada i editada en un termini màxim de 48 hores. Una selecció de les peces es presentarà en una sessió especial. Bases i convocatòria disponibles properament.

Primer Test

La secció Primer Test del Festival REC ofereix un espai per a projectes en fase de postproducció que vulguin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals internacionals. Distribuïdors, programadors i agents de vendes donen consell als directors i productors per tal afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres participants.

Primer Test va néixer l’any 2014, i encara ja la 5a edició per al 2018, que tindrà lloc al mes de desembre, durant la celebració del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona.

Primer Test compta amb diverses col·laboracions, com la del Festival L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Catalan Films o Eclair, que ofereixen diversos premis als quals opten les pel·lícules seleccionades.

Alguns dels films que han passat per Primer Test són:

Game Over, d’Alba Sotorra (Première internacional a Karlovy Vary, Premi Gaudí al Millor Documental)

Júlia Ist, d’Elena Martín (Biznaga de Plata a Màlaga)

Con el Viento, de Meritxell Colell (seleccionada a Berlinale Forum)

Trinta Lumes, de Diana Toucedo (seleccionada a Berlinale Panorama)

RECLaNuí

Informació disponible properament

 

 

 

 

 

Jornada Professional