MIRA’M

MIRA’M

Una de les iniciatives amb més incidència en el teixit de la ciutat és, sens dubte, el Projecte Educatiu MIRA’M. Desenvolupat amb la col•laboració de diversos agents, és una de les iniciatives més antigues del Festival, car es du a terme des de la segona edició, el 2002. Es tracta d’una sèrie de projeccions per estudiants d’institut, centrades en afavorir la creació de nous públics i en la discussió de diverses temàtiques d’interès. En finalitzar les projeccions, els alumnes tenen l’oportunitat de conversar amb membres de l’equip de la pel•lícula en un debat dinamitzat. Es tracta d’un activitat oberta a tots els professors i alumnes de secundària de la comarca del Tarragonès i des del 2019 a centres de formació amb alumnes amb capacitats diverses.

Al llarg d’aquests anys, més de 5.000 alumnes de tots els IES de la comarca han passat per les sessions del Mira’m, compartint experiències, inquietuds i emocions amb creadors, especialistes i convidats especials, generant moments que perduren en la seva memòria.

Recolzat per l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació de Tarragona, el projecte també compta amb la col•laboració del Consell Comarcal del Tarragonès, que fa d’enllaç amb els IES de la comarca, així com els proporciona els transport per aquells que no venen des del centre de la ciutat. Entre els col•laboradors també es podrien comptabilitzar les entitats que participarien al debat, i els professors dels IES, que ajudarien a seleccionar les temàtiques a tractar.

MIRA’M al KESSE

ESPAI KESSE

Enguany el REC i l’espai Jove Kesse s’alien per portar el MIRA’M a tota la ciutadania durant tres divendres del mes de novembre. Podràs gaudir de la projecció de tres pel•lícules diferents i punyents que segur que no et deixaran indiferent. En acabat de la projecció, podràs participar en un debat obert.

Les pel·lícules

ESPAI KESSE

THE ORDINARIES

DIVENDRES 3 Novembre // 20:00H Espai Kesse

Directora: Sophie Linnenbaum. Alemanya, 2022, 120 minuts. VOSE

Quin personatge series si la nostra societat fos una pel·lícula? Series el protagonista o un secundari que desapareix a la primera escena? Davant d’aquesta pregunta es troba Paula, la protagonista de THE ORDINARIES, una faula distòpica que imagina una societat dividida per rols cinematogràfics. Mentre comparteix el dia a dia amb ‘protagonistes de base’, el seu somni és superar l’examen d’accés que la portarà a l’acadèmia de Protagonistes.

Amb la seva pel·lícula de graduació, Sophie Linnenbaum construeix un univers fílmic ple de detalls i amb una posada en escena on tot és benvingut: des d’escenes de grans musicals clàssics a elements de thrillers en la línia de Hunger Games (Els jocs de la fam) o el caràcter meta de pel·lícules com Pleaseantville.

En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui conduït per Núria Araüna, Professora agregada del Departament d’Estudis de Comunicació de la URV.

SYSTEM CRASHER 

DIVENDRES 10 Novembre // 20:00H Espai Kesse

Directora: Nora Fingscheidt. Alemanya, 2019, 118’ VOSE

La Benni té 9 anys i una energia desenfrenada. A la seva salvatge cerca d’afecte porta a tothom del seu voltant a la desesperació. És petita, però perillosa; allà on va,acaba sent expulsada: és allò que el servei de protecció del menor anomena una “system crasher”. Passa per diverses llars d’acollida a la recerca d’un amor que ningú sembla poder donar-li, ella només vol tornar amb la seva mare!

Gran sorpresa del Festival del Berlin on va impactar a tothom amb la seva energia i nervi, i amb una inoblidable actuació de la nena Helena Zengel, la història de Benni t’atrapa des del primer fotograma i no et deixa fins temps després d’acabada la pel·lícula.

En acabar la projecció, es durà a terme un col·loqui conduït per Jaume Descarrega,
Director tècnic del PSICURT i  Membre de la Comissió de Cultura del COPC.
les paradis mira'm festival cine rec tarragona

LE PARADIS (THE LOST BOYS)

DIVENDRES 17 Novembre // 20:00H Espai Kesse

Dir. Zeno Graton. Bélgica, 2023. 88 min. VOSE

En un correccional de menors, Joe, un jove de 17 anys està a punt de sortir, anhelant el món exterior. L’arribada d’en William li fa descobrir nous desitjos que afloraran dins un espai molt limitat marcat per les normes i la llei, i on les prioritats personals entren en joc. Un ‘coming of age’ en un context en el que no solem entrar tractant realitats socials, sexuals i també racials.

Una emocionant història d’amor, reinserció i esperança darrera les reixes i els murs de les cel•les, testimonis muts d’unes passions que faran estralls en les ànsies de llibertat.

En acabar les projeccions, es durà a terme un col·loqui amb una persona especialista en el tema tractat a la pel·lícula.