La Competició Internacional Opera Prima és la secció principal del REC, amb deu obres a concurs i diversos premis. Totes les obres són els primers o segons films dels seus creadors, amb pel·lícules inèdites, moltes d’elles première espanyola i on es poden trobar alguns dels debuts més destacats de la temporada en l’àmbit internacional. Oferint una panoràmica de la nova creativitat de la generació actual, es mostra al públic la validesa i interès dels joves autors.

OPERA PRIMA

Âmbit Internacional

Les pel·lícules de la secció competitiva del REC conformen una mostra del talent emergent internacional. Amb una forta presència europea i llatino americana, Opera Prima també projecta obres d’Àsia, Àfrica o Nord-amèrica amb una clara intenció de mostrar un ventall divers i panoràmic del cinema internacional contemporani.

Jurat

Opera Prima compta amb un Jurat Internacional que atorga el Premi a la Millor Pel·lícula. També es concedeix el Premi del Jurat de Cineclubs i el Premi del Jurat Jove, format aquest últim per joves de fins a 30 anys. Finalment, s’entrega el Premi del Públic, ponderat per votació popular dels nostres espectadors.

Premis
  • Premi a la Millor Pel·lícula, guardó remunerat econòmicament i Menció Especial del Jurat Internacional.
  • Premi del Jurat de Cineclubs i Menció Especial del Jurat de Cineclubs.
  • Premi del Jurat Jove i Menció Especial del Jurat Jove.
  • Premi del Públic.

Premis Opera Prima 2023

Premi del jurat Internacional

SLOW

Menció Especial: AMA GLORIA

Premi Jurat Cineclub

GOODBYE GLORIA

Menció Especial: AMA GLORIA

Premi Jurat Jove

LE RAVISSEMENT

Menció Especial: GOODBYE JULIA

Premi del Públic

GOODBYE GLORIA