EL FESTIVAL

EL FESTIVAL

El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona és un festival centrat en la nova creació i en la promoció del talent emergent, que se celebra des de principis de segle en la mediterrània ciutat de Tarragona (reconeguda com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco).
A través de la seva Competició Internacional Opera Prima, amb les primeres obres de creadors emergents, així com les seves seccions paral·leles, cada any és un aparador de les formes contemporànies de fer cinema. L’impuls al nou talent ve subratllat per RECLab (fundat en 2014), on es dona suport a les noves obres i les encamina al circuit
internacional.
Fundat en 2001 com a Mostra de Creació Audiovisual, el Festival ha anat evolucionant com el propi llenguatge audiovisual, donant veu a diverses manifestacions (Live Cinema, videocreació, etc.), sempre amb un caire divulgatiu, obert i festiu. El Festival reafirma el seu compromís amb l’educació, la divulgació i coneixement del cinema actual, així com la formació de públics, la qual cosa el consolida en l’actualitat com una plataforma per a conèixer el cinema d’avui i els creadors del demà.

XXIII edició del REC es durà a terme del 22 al 26 de novembre  de 2023

ELS ESPAIS

El Metropol

El teatre Metropol és una de les principals sales de teatre cobertes de la ciutat de Tarragona ubicat a la Rambla Nova i consta de vora 500 localitats. És una obra modernista del 1908, de Jujol amb influències clares de Gaudí.

Teatre Tarragona

El Teatre Tarragona, està ubicat al ben mig de la Rambla Nova, un dels centres neuràlgics  de la ciutat amb un aforament de quasi 700 localitats. És un teatre a la italiana amb platea i amfiteatre.

el teatret

El Teatret del Serrallo es troba ubicat al bell mig del barri pescador i mariner de Tarragona. Amb prop de 100 localitats és un espai acollidor amb una terrassa on contemplar les espectaculars vistes del port de pescadors i el mar Mediterrani.

CaixaForum Tarragona

Centre cultural gestionat per la Fundació “la Caixa”. Pensat per a tots els públics, ofereix exposicions temporals, cinema i una àmplia oferta cultural, artística i educativa. És el centre de les projeccions prèvies del Festival REC que s’ofereixen cada dijous del mes de novembre.

Espai Jove Kesse

Adreçat principalment a joves d’entre 12 i 35 anys, però les diverses activitats i iniciatives que es fan estan obertes a tots els públics. A l’edifici, situat a l’antiga Facultat de Químiques i Lletres de la URV, es duen a terme activitats com els programes de cinema del Gen REC del Festival REC.

Museu d'Art Modern de Tarragona

Creat el 1976 per promoure l’estudi i el coneixement de l’art modern i contemporani i, així mateix, per conservar i mostrar el patrimoni artístic i compartir-lo amb la comunitat. Acull el  programa de cinema RECXics del Festival REC.

Informa’t!

NEWS LETTER

Subscriiu-te a la nostra newsletter i coneix l’actualitat del REC en primera persona