Screening Test

Screening Test

Després de l’èxit de la primera edició (2022), en què es va projectar de forma inèdita el film ‘20.000 ESPECIES DE ABEJAS’ d’Estibaliz Urresola, i uns quants tarragonins i tarragonines van ser els primers afortunats en veure-la; l’activitat Screening Test (projecció de prova) torna per quedar-se.

Es tracta d’una iniciativa en què la secció d’indústria del Festival REC obre les portes a la ciutadania i ofereix l’oportunitat de conèixer el cinema «en cru» a partir d’una pel·lícula encara no estrenada, participant del laboratori d’acompanyament del Primer Test. Es dur a terme al Teatret del Serrallo.

La sessió, de durada aproximada de dues hores, compta amb la participació de part de l’equip de direcció i producció del film, així com d’Álvaro Vega, fundador de l’agència de màrqueting i comunicació Doble Sentido, responsable de la promoció de 150 pel·lícules i de 2 candidatures espanyoles als premis Òscar.

Vega s’encarrega de dinamitzar la jornada i de recollir les impressions dels assistents a la sala, que son partícips d’una experiència pionera i única a l’Estat. El feedback del públic serveix als creadors i creadores del film a pensar en les seves audiències abans d’iniciar un recorregut en el circuit de festivals cinematogràfics -nacionals i internacionals-, a més d’arribar a les pantalles dels cinemes.

El títol, la temàtica, la durada i altres aspectes tècnics de la pel·lícula no es desvetllen fins que els espectadors arriben a la sala, ja que es tracta d’un dels projectes participants del Primer Test, que enguany arriba a la seva desena edició. De fet, un dels objectius de la projecció és donar a conèixer la secció d’indústria del Festival REC, la qual permet construir
ponts entre directors novells i experts internacionals del sector del cinema: productors, directors, distribuïdors, programadors…

Aquells que volen participar d’aquesta innovadora experiència cinematogràfica -completament gratuïta- han d’omplir un formulari, especificant les seves dades de contacte i els seus interessos i motivacions per assistir a la projecció. Alhora, és requisit indispensable signar un contracte de confidencialitat el mateix dia de l’activitat, per tal d’assegurar que res del que hagin vist surti de la sala de cinema.