GEN REC

GEN REC

GEN REC és una iniciativa del Festival REC per a fer partícips als joves a les diferents activitats del Festival. A través de GEN REC volem conèixer als més joves i ajudar-los a formar les seves inquietuds cinematogràfiques i ho fem amb un programa formatiu anomenat ‘Joves Programadors’ i una ampliació del Jurat Jove del Festival. 

Amb el programa Joves Programadors, convidem als més joves a participar d’un programa de quatre sessions presencials en les quals podran aprendre, des de zero, com es pensa, s’organitza i es programa un festival de la mà dels professionals en actiu mostraran, pas a pas, com es pensa un festival i com ho fan els professionals. 

L’objectiu del programa és transmetre els coneixements bàsics necessaris per a saber com organitzar un festival de cinema i confeccionar la programació també de forma pràctica.  El programa aposta per una formació teòrica i pràctica, de manera que un dels seus punts forts serà que els participants dissenyaran la seva pròpia proposta de programació real, a partir dels coneixements adquirits durant les diferents sessions.

També a partir de l’edició 2023, el Festival REC amplia el nombre de places per a ser Jurat Jove del festival. Els joves entre 18 i 30 anys que vulguin viure un festival de cinema des de dins podran ser el nou Jurat Jove de la vint-i-tresena edició del Festival REC.

Com a membres del Jurat Jove, els participants assistiran a totes les projeccions de la secció Opera Prima, és a dir, les pel·lícules que competeixen al festival. A partir de la seva valoració, i amb una deliberació final conjunta, es decidirà quina proposta és la mereixedora del premi del Jurat Jove.

A través de GEN REC volem conèixer als més joves i ajudar-los a formar les seves inquietuds cinematogràfiques i ho fem amb un programa formatiu anomenat ‘Joves Programadors’ i una ampliació del Jurat Jove del Festival.