XXIII Edició: del 22 de novembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Metropol

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

Projeccions Especials

El Viaje Extraordinario de Celeste García

Director Arturo Infante
Country Cuba // Language Espanyol // Any 2019 // Durada 92'

El Gran REC

Sessions Vermut

Celeste García, antiga professora, treballa ara al planetari d’un petit poble de l’entorn de La Habana. Cansada de la seva vida anodina i sense cap emoció, no dubta en acceptar la invitació de la seva estranya veïna i amiga Pauline, qui la convida a viatjar al seu planeta, on el govern cubà ja ha començat a reclutar viatgers.

La protagonista se’ns presenta com una dona que ha sigut poc menys que una espectadora de la seva pròpia vida, però que ens conquereix amb la seva calidesa i empatia, i ens condueix per una aventura pausada i simpàtica, repleta de situacions surrealistes. Situada a la Cuba «post-soviètica» y «pre-no-sabem-què», la divertida “El extraordinario viaje…” es construeix a través d’una narració audiovisual trufada de metàfores que només els cubans poden “inventar”.

Guanyadora New Directors al Festival de Seattle

Estrena a Catalunya

  • Dissabte 4 // 12 hTEATRET DEL SERRALLO

Sis Dies Corrents

Ficció // Director Neus Ballús
Country Espanya // Language Català // Any 2021 // Durada 85'
Càsting Valero Escolar, Mohamed Mellali, Pep Sarrà, Pau Ferran

Inaugural

La pel·lícula relata una setmana a la vida de Valero, Moha i Pep, treballadors d’una petita empresa de fontaneria i electricitat dels afores de Barcelona. Moha, el més jove, haurà de demostrar que està preparat per substituir Pep, que es jubila. Però Valero considera que Moha “no dona el perfil”, i la cinta ens endinsa així en els prejudicis racials d’aquest personatge, que dubta que els clients acceptin que un treballador originari del Marroc entri a casa seva.

Formada per sis capítols que narren les situacions que sorgeixen quan els protagonistes s’enfronten a una reparació, cada capítol correspon a un dia de la setmana laboral i es construeix al voltant de la relació que s’estableix entre els protagonistes i els clients que han sol·licitat els seus serveis.

Aquesta és una bona ocasió per a gaudir, un cop més, d’una pel·lícula que posa en relleu els objectius del Festival REC de mostrar les realitats del món que ens envolta a través de mirades que neixen de la proximitat i que tenen, al mateix temps, un esperit universal.

Amb la presència de la directora Neus Ballús en la Sessió Inaugural.

  • Dimecres 1 // 20 hTEATRE TARRAGONA

Sedimentos

Director Adrián Silvestre
Country Espanya // Language VO Castellà // Any 2021 // Durada 89'
Càsting Tina Recio , Alicia de Benito , Cristina Millan , Saya Solana , Magdalena Brasas , Yolanda Terol

Visibles

Així com la Terra, el nostre interior està format per diferents capes i estrats, que van forjant la nostra identitat i relaten la nostra història de vida.Quines circumstàncies intervenen en aquest procés i ens converteixen en qui som avui? Poden el pas de el temps i els fenòmens externs alterar la nostra essència més pura?

Magdalena decideix celebrar el seu 25 aniversari a Puente de Alba, un diminut poble a la muntanya lleonesa que la va veure créixer, abans de marxar a Barcelona i iniciar la seva transició de gènere. Emprèn el viatge al costat de cinc companyes d’I-Vaginarium, un grup de dones transsexuals amb qui compartirà una intensa setmana en insòlits paratges naturals, explorant els secrets de la seva pròpia personalitat, buscant respostes sobre allò que les uneix i aprenent a bregar amb la diferència.

Una història sobre l’empatia, un pols entre la individualitat i la necessitat de pertinença. Una radiografia col·lectiva en present, que mira al passat i es projecta al futur, celebrant l’extraordinària possibilitat de ser úniques i irrepetibles.

Premis: Festival de Málaga: Secció oficial documentals 2021

  • Dijous 2 // 18 hANTIGA AUDIÈNCIA

Apples

Drama // Director Christos Nikou
Country Grècia, Polònia i Eslovènia // Language VO Grec Sub. Anglès i Castellà // Any 2020 // Durada 90'
Càsting Aris Servetalis, Sofia Georgovassili, Anna Kalaitzidou

El Gran REC

Sessions Vermut

Una impredictible i devastadora pandèmia assola el mòn, portant a gran part de la població a centres mèdics (et sona?), afectats d’una sobtada amnèsia. L’Aris es troba a si mateix convalescent i els metges li recomanen una sèrie de rutines diàries per a construir una nova vida: unes cintes de casset i una Polaroid són els seus nous amics. Amb una mirada asèptica però molt personal, i una cuidada composició visual i fina ironia, APPLES atrapa amb una reflexió sobre el poder de la memòria, la construcció del jo, l’absurditat de l’existència i la importància d’experimentar la vida en primera persona, deixant espai (rara qualitat al cinema contemporani) per a la identificació i meditació del propi espectador. Christos Nikous, després d’un multipremiat curt i ser assistent de direcció de, entre altres, Richard Linklater, demostra la seva personalitat autoral en un treball surrealista i enigmàtic, seguint l’estela dels mestres Athina Rachel Tsangari o Yorgos Lanthimos. Una seductora exploració de la fina frontera entre identitat i realitat, una tragicomèdia melancòlica, que navega entre el sensible i l’apocalíptic, una pel·lícula que t’arribarà al cervell i al cor, que no ha pogut arribar en millor moment. Una extravagant petita joia, que ja està trucant a les portes de Hollywood.

 Pel·lícula Inaugural Secció Orizzonti Venezia.   // Millor Guió Festival Chicago

Candidata per Grècia als Premis Oscar

Estrena a Catalunya 

Debat conduït per Ana Soriano, psicòloga.

 

  • Dilluns 7 // 20:20TEATRET DEL SERRALLO

Una Ciutat de Mussols (Tarragona Era una Festa?)

Director Oriol Grau, Mónica López, Inés Olondriz, Jordi Roig, Xavier Salsench, Adrià Targa
Country Espanya // Any 2021 // Durada 58'

Visibles

Tarragona, finals de la dictadura. Un grup de gais decideix llogar un pis a la Part Alta per estimar-se en llibertat. No gaire lluny, una noia és amenaçada a cop de fusell pel pare de la seva amant, un guàrdia civil que cada tarda espia les passes de la seva filla lesbiana. Un jove cambrer, que no era al lloc dels fets, pot ser acusat de l’apunyalament d’un capellà pel simple fet d’haver-hi mantingut relacions sexuals. Som a l’època de la “ley de vagos y maleantes”.

El Quim, la Carla, la Fina, la Patxitxa, la Toñi, el Sendo, l’Edu, el Gelo, la Núria, la Ció, el Dani i el Manolo són els dotze protagonistes d’aquest documental que explora la vida LGBTIQ+ de Tarragona durant el tardofranquisme i el començament de la transició. Sota l’atenta mirada dels mussols, aquests personatges transiten per una ciutat de vegades morta, de vegades secreta, amb cops amagats. “Tarragona era una festa si te la muntaves”. Testimonis tendres i de vegades colpidors, perquè la festa és, també, sinònim de l’alliberament i la plenitud. Un homenatge a dotze persones que van posar la primera pedra de les nostres llibertats.

Amb la presència de l’equip de la pel·lícula.

  • Dimarts 7 // 22 hTEATRE METROPOL

The Asada. Una Familia Japonesa

Director Nakano Ryota
Country Japó // Language VO Japonès Sub Anglès i Català // Any 2021 // Durada 127'
Càsting Kazunari Ninomiva, Haru Kuroki, Masaki Suda

El Gran REC

I llavors van arribar “Els Asada”. Presentem a Espanya una joia inèdita del cinema japonès més amable i lluminós, aquell al qual tan ben acostumats ens tenen autors com Hirokazu Kore-Eda o Naomi Kawase. Basat en la vida real del fotògraf Masashi Asada, la segona pel·lícula de Ryôta Nakano explora el duel nipó després de la catàstrofe de Fukushima a través de la poderosa història personal de l’artista però també de la tan necessària perspectiva que atorga la dècada que ens separa amb l’ocorregut. Des dels confortables terrenys de la comèdia familiar, i esquivant el drama més lacrimogen, “Els Asada” ens ompliran el cor de llum i de calor gràcies al seu insubornable optimisme i ganes de continuar vivint.

Masashi és un jove fotògraf amb grans somnis. La seva família, una tradicional família japonesa, està composta pel seu simpàtic pare, una mare adorablement entusiasta i un germà major recelós de l’enèrgic optimisme del més petit. Quan el terrible terratrèmol que va precedir a la tragèdia de Fukushima colpeja el Japó, Masashi reunirà la seva família per a dur a terme l’obra més important de tota la seva vida.

Secció oficial a Warsaw Film Festival 

Secció oficial a 26th Busan International Film Festival

Debat conduït per Inma Soriano, psicòloga.

  • Dimecres 8 // 17:00hTEATRE TARRAGONA

Cor de Vellut

Director Sergi Guasch
Country Espanya // Any 2021 // Durada 40'

Una conversa entre persones de diferents àmbits que parlen de les creacions, el llegat, i la manera de fer i treballar d’un personatge clau per entendre l’evolució de la cultura popular al Camp de Tarragona: en Jaume Guasch, figura essencial del mòn cultural tarragoní, i un dels artífexs de la cultura popular en la seva vessant més àmplia, la cultura de carrer i la de coreografia d’arrel damunt dels escenaris.

“Cor de vellut” és un projecte que forma part dels actes d’aniversari dels 50 anys de l’Esbart Santa Tecla, una entitat que va néixer amb la voluntat d’impulsar la recerca i el manteniment de la dansa i les tradicions catalanes, i que és capaç de renovar-se any rere any, aportant una visió oberta i dinàmica de la cultura. Durant aquests cinquanta anys d’història, l’Esbart ha realitzat multitud de projectes liderats per Jaume Guasch, destacant especialment la recuperació de molts balls parlats de la festa major i la creació de dos espectacles de gran format, el retaule de Santa Tecla (1991) i les contalles de Sant Magí (2003).

Debat posterior amb l’equip de la pel·lícula.

  • Dimecres 8 // 20 hTEATRE TARRAGONA