Primer Test

El Primer Test ofereix un espai de desenvolupament i d’assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquin rebre l’assessorament d’una acurada selecció d’experts internacionals. Durant dos dies, productors, programadors i agents de venda internacionals es troben a porta tancada a les jornades d’indústria del Festival REC per aportar la seva experiència, i així afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres de directors/es i productors/es emergents.

Des del 2014 el Primer Test ha col·laborat amb el llançament de produccions que han tingut un pes important en la cartografia cinematogràfica contemporània. Títols com Destello Bravío (2020), Les dues nits d’ahir (2019), Ojos Negros (2018), Júlia Ist (2017), Trinta Lumes (2017), Letters to Paul Morrisey, Ana de día (ambdues 2016) o Con el Viento (2015) han trobat en el Primer Test una oportunitat per a continuar fent créixer els seus projectes, obtenint espais de projecció i reconeixements a altres mercats i festivals internacionals.

El Primer Test t’ajuda a prendre bones decisions sobre el futur de les teves propostes cinematogràfiques i a construir una xarxa de contactes dins d’un mercat en constant transformació

El Primer Test 2021 continua ampliant i mantenint les seves línies de col·laboració amb diversos socis com L’Alternativa (Festival de Cinema Independent de Barcelona), el Festival de Málaga, el Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, Catalan Films & TV, Eclair i el Festival New Horizons. D’aquestes col·laboracions se’n deriven alguns dels premis als quals opten els projectes seleccionats:

Premi Eclair, atorgat pel comitè d’experts assistents i participants en les jornades Primer Test, consisteix en la producció del màster en DCP de la versió original de la pel·lícula i una primera versió subtitulada.

Premi Málaga Work in Progress, atorgat pel comitè de selecció del Málaga WIP, consisteix en la directa selecció i participació del projecte premiat al mateix Málaga WIP 2021.

Premi Cinemart, atorgat pel Catalan Films & TV, que consisteix en una acreditació per a participar en les activitats d’indústria i el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

La vuitena edició del Primer Test se celebrarà del 2 al 4 de desembre de 2021. Els projectes en postproducció que hi vulguin participar es podran presentar a la convocatòria fins al 15 d’octubre de 2021.

Consulta aquí les bases del Primer Test 2021 i participa-hi!

Amb el suport de:

Col·laboren: