Ja es poden enviar propostes al Primer Test, organitzat pel REC Festival Internacional de Cinema Tarragona, que se celebrarà del 2 al 4 de desembre de 2021.

Si ets creador o creadora audiovisual i tens un projecte en fase de postproducció, ja pots fer arribar la teva proposta al Primer Test. En aquesta vuitena edició, el Primer Test continua amb la seva escomesa de crear un espai de desenvolupament i d’assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquin rebre l’assessorament d’agents audiovisuals de reconeguda experiència en el sector. Durant dos dies, distribuïdors, productors, programadors i agents de venda internacionals es trobaran a porta tancada a les jornades d’indústria del Festival REC per aportar la seva experiència, i afavorir així l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres de directors i productors novells de l’Estat espanyol.

L’objectiu principal d’aquesta edició és seguir desenvolupant una plataforma creativa i de diàleg entre experts i cineastes on, aquests últims puguin prendre bones decisions sobre el futur de les seves propostes cinematogràfiques i construir una productiva xarxa de contactes dins d’un mercat en constant transformació.

Amb una jove però rellevant trajectòria, des del 2014 el Primer Test ha col·laborat amb el llançament de produccions que han tingut un pes important en la cartografia cinematogràfica contemporània. Títols com Destello Bravío (2020), Ojos Negros (2018), Trinta Lumes (2017), Letters to Paul Morrisey o Ana de día (ambdues 2016) o Con el Viento (2015) han trobat en el Primer Test una oportunitat per a continuar fent créixer els seus projectes, arribant a gaudir d’espais de projecció i a rebre reconeixements a altres mercats i festivals internacionals.

El Primer Test 2021 continua ampliant i mantenint les seves línies de col·laboració amb diversos socis: el Festival L’Alternativa (Festival de Cinema Independent de Barcelona), el Festival de Málaga, el Cinemart del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam,Catalan Films & TV, Eclair i el Festival New Horizons, dels quals se’n deriven alguns dels premis als quals opten els projectes seleccionats.

En primer lloc, el PremiEclair, atorgat pel comitè d’experts assistents i participants en les jornades Primer Test. Aquest consisteix en la producció del màster en DCP de la versió original de la pel·lícula i una primera versió subtitulada. En segon lloc, el Premi Málaga Work in Progress, el qual neix de la col·laboració entre el Festival REC de Tarragona i el Festival de Málaga. El comitè de selecció del Málaga WIP atorga el premi que consisteix en la directa selecció i participació del projecte premiat al mateix Málaga WIP 2021. En tercer lloc, el Premi Cinemart, atorgat per Catalan Films & TV que consisteixen una acreditació per a participar en les activitats d’indústria i el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam.

Amb la voluntat de fer créixer el Primer Test, el Festival REC continua apostant de manera clara per descobrir, acompanyar, formar i promocionar nous talents cinematogràfics en una edició que se celebrarà del 2 al 4 de desembre de 2021. Els projectes en postproducció que hi vulguin participar es podran presentar a la convocatòria fins al 15 d’octubre de 2021.

Consulta les Bases de Participació i el Formulari d’Inscripció clicant als següents enllaços