RECLab

La secció d’indústria del Festival REC encara, aquest 2023, una desena edició en  constant creixement quant a propostes i sessions professionals així com  reconeixement internacional. D’aquesta manera, el Laboratori Professional del REC,  que es durà a terme del 23 al 25 de novembre, es reafirma enguany com una plataforma d’èxit per als creadors emergents.

Un exemple d’aquest èxit són les pel·lícules ‘SURO’, de Mikel Gurrea, i ‘RAMONA’,  d’Andrea Bagney. La primera producció va passar pel RECLab 2021 -únic laboratori al  qual va participar- i enguany retornar al Festival en la Secció Oficial a Concurs Opera  Prima, després d’haver triomfat i obtingut grans reconeixements en diversos festivals  d’arreu del món. 

En el cas del segon film, guardonat al Primer Test de l’any passat amb el Premi  Málaga Work In Progress i el Premi Deluxe Nacional, també formarà part de les  Sessions Vermut 2022, després d’haver estat estrenada internacionalment al Festival  Karlovy Vary. Per tant, amb propostes d’ADN REC com aquestes, queda palesa la  tasca que s’ha dut a terme en les darreres edicions del Laboratori Professional. 

D’altra banda, el programa professional dedicat a les possibilitats de  desenvolupament i mercat per als nous projectes cinematogràfic inclouen un  workshop professional i les reunions one-to-one. A més, com a novetat d’enguany, la  secció d’indústria del REC obrirà les portes al públic per primera vegada amb un  screening test (projecció de prova) entorn del cinema “en cru” a partir d’una producció  encara no estrenada. 

A més, el Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya i el Col·legi d’Arquitectes  s’estrenen com a nous espais REC en acollir les diverses sessions d’indústria  d’enguany. 

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona REC i Play Acció Cultural organitzen  el RECLab amb el suport d’Acción Cultural Española, Cine ICAA -a través del  Ministerio de Cultura y Deporte- i la Unió Europea, a través del programa de Fons  Next Generation.