XXIII Edició: del 22 de novembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Metropol

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

El PRIMER TEST, impulsor de trajectòries d’èxit per als nous creadors

Alguns dels projectes participants de la darrera edició del Primer Test com Destello Bravío i O auto das animas, han gaudit d’un ampli recorregut i reconeixement per diferents festivals i mercats.

L’òpera prima d’Ainhoa Rodríguez, Destello Bravío, ha guanyat dos Biznagas al Festival de Málaga: el Premi Especial del Jurat i el de Millor Muntatge. Una història protagonitzada per dones d’un poble de Tierra de Barros que el jurat del Primer Test va guardonar amb el Premi Eclair Projecció Internacional, tot valorant-la com una proposta arriscada i rupturista. La consecució d’aquest guardó dins el marc del Festival REC ha suposat per l’òpera prima de Rodríguez suport logístic i tècnic, juntament amb l’elaboració de material de suport per a la integració de la pel·lícula en el circuit de festivals.

Per la seva banda, el projecte de no-ficció gallec O auto das animas, dirigit per Pablo Lago, que es va endur dos premis a la darrera edició del Primer Test, també ha ampliat la seva trajectòria. Els experts del Primer Test van destacar la fortalesa dels personatges, l’entorn màgic i rural, i la proposta de producció correctament dimensionada amb la seva vessant creativa per Diana Toucedo Films.

En el seu pas pel Málaga WIP, O auto das animas s’ha endut els premis a millor projecte procedent de l’Estat espanyol i el Fidba al mateix Festival de Málaga.

A més a més, el projecte ha estat recentment seleccionat al dok.incubator, un taller internacional de projectes documentals que proporciona un seguiment individualitzat durant sis mesos per part d’editors, productors i distribuïdors en actiu en l’àmbit internacional.

Esperem que el Primer Test d’enguany segueixi contribuint a ampliar mirades i prendre bones decisions als talents emergents!

L’equip de Destello Bravío al Festival de Málaga

I recordeu que la convocatòria per inscriure els vostres projectes al Primer Test 2021 està oberta fins el 15 d’octubre. Descarrega’t les Bases i participa!