Alguns dels projectes participants de la darrera edició del Primer Test com Destello Bravío i O auto das animas, han gaudit d’un ampli recorregut i reconeixement per diferents festivals i mercats.

L’òpera prima d’Ainhoa Rodríguez, Destello Bravío, ha guanyat dos Biznagas al Festival de Málaga: el Premi Especial del Jurat i el de Millor Muntatge. Una història protagonitzada per dones d’un poble de Tierra de Barros que el jurat del Primer Test va guardonar amb el Premi Eclair Projecció Internacional, tot valorant-la com una proposta arriscada i rupturista. La consecució d’aquest guardó dins el marc del Festival REC ha suposat per l’òpera prima de Rodríguez suport logístic i tècnic, juntament amb l’elaboració de material de suport per a la integració de la pel·lícula en el circuit de festivals.

Per la seva banda, el projecte de no-ficció gallec O auto das animas, dirigit per Pablo Lago, que es va endur dos premis a la darrera edició del Primer Test, també ha ampliat la seva trajectòria. Els experts del Primer Test van destacar la fortalesa dels personatges, l’entorn màgic i rural, i la proposta de producció correctament dimensionada amb la seva vessant creativa per Diana Toucedo Films.

En el seu pas pel Málaga WIP, O auto das animas s’ha endut els premis a millor projecte procedent de l’Estat espanyol i el Fidba al mateix Festival de Málaga.

A més a més, el projecte ha estat recentment seleccionat al dok.incubator, un taller internacional de projectes documentals que proporciona un seguiment individualitzat durant sis mesos per part d’editors, productors i distribuïdors en actiu en l’àmbit internacional.

Esperem que el Primer Test d’enguany segueixi contribuint a ampliar mirades i prendre bones decisions als talents emergents!

L’equip de Destello Bravío al Festival de Málaga

I recordeu que la convocatòria per inscriure els vostres projectes al Primer Test 2021 està oberta fins el 15 d’octubre. Descarrega’t les Bases i participa!