La pel·lícula ‘Muyeres’ rep el Premi Eclair Projecció Nacional

         El film ‘O auto das animas’ recull el doble premi Màlaga / Mafiz i          Catalan Films

Per la seva narrativa arriscada i rupturista. Per l’originalitat de la seva proposta, per la concepció visual, el seu acostament poètic i el seu sentit d’humor situat al fràgil equilibri entre l’absurd i el transcendental i per la seva capacitat de representar el cinema espanyol en el circuit internacional de festivals. Aquests han estat els motius que han empès la designació del jurat del Primera Test a lliurar el Premi Eclair Projecció Internacional a la pel·lícula ‘Destello Bravío’, d’Ainhoa Rodríguez.

La producció es va alçar divendres amb un dels premis de la setena edició del Primer Test del Festival REC, una ocasió especial en la qual el festival de cinema de Tarragona cedeix un espai per aquells projectes que actualment es troben en fase de postproducció i que desitgen rebre el consell de distribuïdors, programadors i agents de vendes.

En aquesta cita, els nous llargmetratges entren en contacte amb els experts internacionals de diferents àmbits per donar una alenada d’aire a les produccions a punt de néixer i facilitar, d’aquesta manera, la seva entrada al mercat.

La consecució del premi Premi Eclair Projecció Internacional suposa un petit pas endavant per a aquesta producció que es nodreix del documental per narrar la vida d’un petit poble de el sud de l’Estat espanyol afectat per la despoblació, en el qual els habitants passen els seus dies amb un sentiment de desencís, mentre oculten un petit secret: més enllà de la serra hi ha un lloc meravellós a què creuen pertànyer.

La consecució d’aquest guardó suposa un suport logístic, tècnic i l’elaboració de material de suport per a la integració de la pel·lícula en el circuit de festivals.

Premi Eclair de Projecció Nacional per ‘Muyeres’

El jurat del Primer Test també va lliurar el Premi Eclair de Projecció Nacional a ‘Muyeres’, de Marta Lallana, per la mirada nacional de la directora, la solidesa de la seva proposta i la importància per a la preservació de el patrimoni cultural immaterial.

El guardó suposa una oportunitat per a aquesta proposta que ens situa enmig de les muntanyes asturianes de Somiedo, on hi ha un lloc on el temps s’atura, entre el real i el fantàstic i en el qual habiten dones que conserven vells cants, monstres emmascarats que ballen sota la lluna i nombroses llegendes que s’expliquen al voltant del foc. Un conegut músic (Raül Refree) decideix deixar-ho tot i viatjar fins allà per registrar tot aquest llegat abans que s’extingeixi.

El guardó aporta també recolza la producció logística de la pel·lícula i passis per a programadors.

‘O auto das animas’, doble premi Màlaga/Mafiz i Catalan Films

Una altra de les propostes d’aquesta setena edició de el Primer Test del Festival REC 2020 que ha obtingut el reconeixement de la crítica és ‘O auto das animas’, un film que ens situa en l’univers de l’Alícia, que cada any rep en el seu celler als aiguardenters, els que s’establiran en ella al llarg d’un mes per elaborar el seu aiguardent i el dels seus veïns. Durant aquest mes la vida canvia per Alícia, ja que els aiguardenters li faran companyia mentre compartiran amb ella menjars, xerrades i altres moments íntims, a més de convertir el seu celler en un centre de socialització veïnal que li recorda a temps ja passats, on la relació amb la seva família i els seus veïns era més propera.

La producció, dirigida per Pablo Lago Dantas, ha recollit el Premi Màlaga WIP / Mafiz la àrea d’indústria de Festival de Màlaga, un guardó en el qual els experts han premiat la fortalesa dels personatges i l’entorn màgic i rural.

‘O auto das animas’ també s’ha alçat amb el Premi Catalan Films, que ha posat en relleu el treball de mirada actoral, la proposta de producció correctament dimensionada amb la seva vessant creativa per Diana Toucedo Films, de la producció del film.

Patrocinadors, premis i jurat

Els professionals que assessoren les peces tenen l’oportunitat de participar al festival gràcies a el suport d’Acció Cultural Espanyola a través del Programa d’Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE) en la modalitat Visitants.

El Primer Test també compta amb el suport de Eclair, Catalan Films i el Festival de Màlaga, a més de la Casa Joan Miret, gestionada per AG Planning, on es duen a terme les sessions presencials.

L’acte de lliurament de premis també ha comptat amb el suport de Cerveses Clandestines.

El lliurament de premis de la Primer Test s’ha celebrat el divendres, 4 de desembre, en un esdeveniment patrocinat per Eclair (Premi Eclair Nacional i Premi Eclair Internacional), Catalan Films (Premi Cinemart) i el Festival de Màlaga (Premi Màlaga Work in Progress ).

Aquest ha estat el comitè d’experts que ha participat en l’edició d’aquest 2020:

  • Olimpia Pont Cháfer (Torino Film Lab) – online
  • René Wolff (Head of Acquisitions y Senior Programmer at EYE, Amsterdam) – online
  • Gaetano Maiorini (agent de vendes internacional True Colours) – online
  • Jana Wolff (Head of Marketing Berlinale) – online
  • Virginie Devesa (agent de vendes internacional Alpha Violet) – online
  • Patra Sp-anou (agent de vendes Internacional Patraspanou) – online
  • José Cabrera (Programador Seminci, Las Palmas) – presencial
  • Joan Sala (Filmin) – presencial
  • Annabelle Aramburu (Programadora Festival de Málaga) – presencial
  • Mireia Ibars (Eclair) – presencial