data
REClanuí

Reclanuí és l’espai on conflueixen les propostes audiovisuals més innovadores i arriscades del Festival REC’09 que per segona edició incorpora una secció a concurs configurada per espectacles de Live Cinema. Durant quatre nits es succeiran els concerts audiovisuals a l’incomparable marc del Camp de Mart. I com ja és tradició el Reclanuí obrirà cada nit les seves portes amb la projecció del treball de les escoles de Tarragona: EADT, URV i Pere Martell i una mostra dels millors videoclips experimentals alemanys dels últims 5 anys. La programació oficial es completa amb dos propostes d'artistes convidats: la instal·lació pLayModes (Eloi Maduell y Santi Vilanova) i el directe AV Kaamos Trilogy (Solu y Arbol). Exquisiteses, a l'avantguarda del segle XXI.

El Festival REC’09 incorpora per segona edició i dintre de la seva secció REClanuí, una competició d’ espectacles de Live Cinema, concepte que es refereix a aquelles pràctiques artístiques que de manera experimental afronten la narració audiovisual en temps real com concerts audiovisuals, Live A/V o audio-video en directe. En la present convocatòria s'han presentat 43 projectes de set països diferents, de les quals n'hem seleccionat 8. El jurat està configurat per Georgina Cisquella (directora de Miradas2 i Cámara Abierta2.0), Mia Makela aka Solu (artista) i Pedro Soler (director de Hangar.org).

PROGRAMACIÓ


Instal·lació permanent

pLayModes
ELOI MADUELL & SANTI VILANOVA

www.playmodes.com
PlaymodespLayModes és una instal·lació interactiva que juga amb els conceptes de: imatge, temps, cos i moviment. Inspirat en els "miralls màgics" del parc d'atraccions i alguns elements de la cultura VJ, la instal·lació capta l’atenció del públic amb la màgia d'una atracció de fira. Aquesta instal·lació es basa en el
concepte de "buffer de vídeo": d'una banda, la instal·lació ens mostra la nostra imatge en temps real, i al mateix moment la contraposa amb una altra imatge que transcorre en un passat immediat.
Aquest és un projecte que va sorgir en el Laboratori de Dansa Interactiu que va tenir lloc com a conseqüència de la celebració de la IDN Festival (Imatge Dansa i Nous Mitjans) a principis de 2007 a Barcelona. pLayModes és un projecte en procés, un projecte amb un codi obert que s'ha desenvolupat un context de col·laboració. Aquest projecte ha estat desenvolupat gràcies a NU2 i l'Associació Cultural Telenoika.

 

Dimecres 29 d'Abril de 23:30 a 2:00 h
MITOSIS NEURONOISE (Lanzarote)
+ AMOR
- NEGATIVO (Sevilla)

Dijous 30 d'Abril de 23:30 a 4:00 h

LUMA XX+XY visuals (Roma)
ME AND BLANCHE ME&BLANCHE (Madrid / Florencia)
MENEO MENEO (Barcelona)

Dj Pau de Banyoles (funk & groovies - TGN)


Divendres 1 de Maig de 23:30 a 4:00 h

DIGITAL CHINA THE DIGITAL CHINA PROJECT (Barcelona)
1+1 = 3 RAFAËL (Berlín)
ERROR- HORROR DJ ERROR – VJ HORROR (Valencia)
Dj Del Hayer (back to 80’s – TGN)


Dissabte 2 de Maig de 22:30 a 4:00h
KAAMOS TRILOGY SOLU & ARBOL (Berlin – BCN)
Soul kombinat (Berlin)

 

KAAMOS TRILOGY

SOLU & ARBOL

www.solu.org

www.miguel-marin.com

Kaamos trilogy

"Kaamos Trilogy" és un tríptic sobre les relacions individuals, l'espai natural al voltant d'elles, i el medi ambient que emmotlla la seva sensibilitat durant un temps gairebé místic de preparació per a la foscor dels mesos: "Kaamos" a Finlàndia. Dues dones viatgen pel mig del bosc a una primavera. Aquesta primavera és coneguda per els seus poders curatius màgics, que poden guarir a partir de la ceguera. Al seu retorn es fa evident que el camí de tornada a casa no és el que solia ser...

Dissabte 2 de Maig, 23:30 h
Programa per dies
ABRIL - MAIG 2009

DS

DG

DL

DM

DX

DJ

DV

DS

1
2
Spots
Prèviament a REC ...
logo festivalrec