data
Notícies
imatge noticia
24-Abr-09

El Festival Internacional de Cinema de Tarragona arrenca en la Terrassa del Pretori, Patrimoni de la Humanitat


La cinta inaugural és l'Opera Prima de Belén Macías “El patio de mi cárcel”.

Demà, dissabte, 25 d'abril, REC 09 obre a les 20 h. una nova edició en la qual conjuga les arrels amb la mirada global. D'una banda, el festival adquireix rang internacional, i d’una altra, no oblida els seus orígens amb la celebració de la seva inauguració a l'aire lliure en l'entorn romà-medieval de la Terrassa del Pretori.

Si l'any passat l'entorn triat per a l'obertura va ser l'Amfiteatre, aquest any la cita és en un monument declarat Patrimoni de la Humanitat des del qual es pot gaudir d'una vista envejable de la ciutat i del seu litoral.

La pel·lícula amb la qual s'obre foc suposa el debut en el llargmetratge de la directora tarragonina Belén Macías, “El patio de mi cárcel”, inspirada en les preses que van formar el grup de teatre Yeses a l'antiga presó de dones de Madrid.

El debut de la realitzadora va ser estrenat en la secció oficial del passat Festival de Sant Sebastià i va estar nominat als Premis Goya en els apartats d'Opera Prima, Actriu, Actriu revelació i cançó original.

La realitzadora és autora de les peces “El Puzzle” (millor Curtmetratge de Ficció el REC01) i “Mala Espina”, guanyadors de 70 premis nacionals i internacionals. Per a la seva Opera Prima ha comptat amb la productora El Deseo, dels germans Almodóvar, i amb un elenc d'actrius de primera talla, liderat per Verónica Echegui, Candela Peña i Ana Wagener.

Nit Bizarra

Per a completar l'arrencada del certamen, a les 22 h. A la sala El Cau, s'ha programat la secció més fresca i disbauxada del festival, la Nit Bizarra. Els seus responsables aposten per una selecció d'obres curtes de sèrie Z de creació nacional que alternen entre l'absurd, l'atreviment, la indignació, la sang, la tendresa i l'erotisme.

Per a acabar d'amenitzar la nit més delirant del certamen, després d'una dècada del seu enlairament musical, tornen a la ciutat Els Torazinas, el grup més punk de Tarragona, per a presentar el seu nou single. Amb una estètica teenager i ramoniana com a punt de referència i directes en els quals destil·len maquillatge i fins i tot, quan les circumstàncies ho permeten, pirotècnia, posaran la guinda a una sessió de subversió.

Programació dissabte, 25 d'Abril
22:00 h
SALA EL CAU

NIT BIZARRA

Curts

KILLER CHINCHILLAS - Héctor Binefa (2’)
NIGHT MOSSOS - Iván Casajús (15’)
ALUBIAS ANIMADAS - Jotoni (3’)
MI AMOR VIVE EN LAS ALCANTARILLAS - Manuel Arija (18’)
FIST FUCK - Jota Aronak y Alberto Ortega (7’)
JUMP CUT - God of Thunder (5’)

Concert

Torazinas + DJ Torazina

Programa per dies
ABRIL - MAIG 2009

DS

DG

DL

DM

DX

DJ

DV

DS

1
2
Spots
Prèviament a REC ...
logo festivalrec