data
Notícies
imatge noticia
27-Abr-09

L’equip de la pel·lícula mexicana “Parque vía” visita el Festival de Cinema Internacional de Tarragona


Les conferències sobre el guió es dediquen a internet i als videojocs

El director de l’opera prima mexicana “Parque vía”, Enrique Rivero, acompanyat pel director de fotografia, Arnau Valls, i el muntador, Javier Ruiz Caldera, acudeixen el dimarts al Festival Internacional de Cinema Tarragona a presentar la pel·lícula.

La cita amb aquesta fàbula moderna sobre el dret a l'habitatge és demà a les 22 h. El drama, Leopardo de Oro i Premi Fipresci de Locarno, exposa amb austeritat i sense presses el dia a dia del guarda d'una mansió tancada durant anys a l'espera de trobar qui la compri.

Exponent d'un nou cinema d'autor mexicà, el debut de Rivero va més enllà del retrat psicològic per a traçar l'itinerari quotidià d'un home diferent, presoner d'unes parets que paradoxalment li permeten ser lliure.

L'altra pel·lícula a concurs del REC 09 és “Frozen river”, de Courtney Hunt, una bona mostra del millor cinema independent nord-americà. Aquest solvent encreuament entre el drama social i el thriller explica la història d'una dona ofegada pels deutes econòmics, que decideix prendre una drecera il·legal amb la finalitat de millorar la seva situació vital.

La seva qualitat va ser subratllada amb el Gran Premi del Jurat presidit per Quentin Tarantino a Sundance, i les nominacions a l’Oscar a la millor actriu i al millor guió original.

Videojocs i internet

Els conferenciants de la segona jornada del seminari de guió il·lustraran els estudiants sobre com afrontar el fet creatiu en un moment audiovisual influït per les innovacions i les aportacions tècniques.

La primera conferència serà impartida per l'especialista en videojocs i president de la Asociación de Desarrolladores de Ocio Interactivo Digital (DOID), Ramón Nafría, qui ha escrit per a revistes del sector com Onez, PC Life, Ociojoven i Anaitgames i ha treballat per a empreses com Gamelot i Digital Legends, desenvolupant un portal de jocs.

A continuació li toca el torn a Raúl Minchinela, autor del projecte més subversiu que corre per la xarxa avui en dia, “Reflexiones de Repronto”, una sèrie d’Internet entre el videoblog, el curtmetratge i el sermó audiovisual de difícil catalogació. En cada episodi, el Doctor Repronto comenta aspectes de la cultura popular proposant insospitades connexions: els Muppets i el cinema porno, Goofy i el racisme del sud dels Estats Units.

El moderador de la sessió serà l'escriptor de Tarragona Víctor Navarro, que acaba de publicar la seva primera novel·la, “Oficina de recuerdos perdidos”, i està realitzant la seva tesi doctoral sobre la narrativitat als videojocs.

Finalment, en col·laboració amb la Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas Española i la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales (SECC), el REC 09 proposa un cicle d’homenatge a Rafael Azcona, mort el 24 de març de l’any passat després d'haver participat en més d'un centenar de títols.

El passat 1 de febrer, l'autor, Premi Nacional de Cinematografia el 1982, Medalla d'Or de les Belles Arts el 1994 i Goya d'Honor l'any 1998, no va poder recollir el sisè Goya de la seva carrera pel seu últim treball, el guió adaptat de "Los girasoles ciegos".

S'ha programat un dels treballs més primerencs i rodons de la seva carrera, “El verdugo” (Luis García Berlanga, 1963), paradigma de l'humor negre espanyol protagonitzat per Pepe Isbert.

Programació dimarts, 28 d'Abril
16:00 a 19:00h
AUDITORI CAIXA TARRAGONA

SEMINARI

Històries interactives: videojocs i internet, Ramón Nafría i Raúl Minchinela
18:00 a 19:30h
ANTIGA AUDIÈNCIA

CICLE AZCONA

EL VERDUGO Luis García Berlanga
19:30 a 21:00h
AUDITORI CAIXA TARRAGONA

OPERA PRIMA A CONCURS

FROZEN RIVER Courtney Hunt. EEUU, 2008, 97'
20:00 a 21:30h
ANTIGA AUDIÈNCIA

CURTMETRATGES A CONCURS: DOCUMENTAL

Asedio, Telmo Esnal (25’)
Última parada: Tánger, Enrique Bocanegra(15’)
La sortie, Chus Domínguez (10’)
Mi hermana y yo, Virginia García del Pino (10’)
La clase, Beatriz M. Sanchis (20’)
Identidad / David, Ana Alvarez – Errecalde (2’48’’)
Asämara, Jon Garaño, Raúl López (9’)
Balthasar, Joanot Cortès (2’27’’)

Perla internacional fora de concurs

In charACTer, Boris Van Hoff (20’) – Holanda-
22:30 a 24:00h
ANTIGA AUDIÈNCIA

OPERA PRIMA A CONCURS

PARQUE VÍA Enrique Rivero. Mèxic, 2008, 86'
Programa per dies
ABRIL - MAIG 2009

DS

DG

DL

DM

DX

DJ

DV

DS

1
2
Spots
Prèviament a REC ...
logo festivalrec