data
Seccions

Opera prima

La secció Opera Prima és la plataforma per als cineastes del futur. El REC presenta aquí les primeres pel·lícules de nous talents d’arreu del món en una competició que ofereix la oportunitat de veure treballs plens de risc i personalitat. Una interessant panoràmica internacional de les tendències de les creacions cinematogràfiques.

REClanuí

REClanuí és un espai per a l’experimentació de nous llenguatges audiovisuals, i un context dissenyat per a facilitar la trobada entre els professionals i els assistents al festival. La secció comprèn performances i música en directe, treballs curts de creació audiovisual de diferents escoles de la ciutat i instal·lacions d’arts visuals. Les propostes de Live Cinema, que ens mostren modes experimentals d’afrontar la narració audiovisual en temps real, constitueixen una de les competicions internacionals del festival.

Curtmetratges

No són sempre el pas previ al llargmetratge, sinó obres que en pocs minuts poden dir, mostrar i provocar, amb la llibertat d’experimentació que permet aquest format, tant com la més complexa de les obres llargues. Una de les seccions més antigues de la programació converteix el públic en el millor jurat per a premiar els curts en quatre categories: Ficció, Documental, Videocreacions i aquesta edició, amb el suport de Tinet s’entregarà també el Premi Tinet Autors de Tarragona a la millor obra de la província.

Seminari

Professionals rellevants i figures clau del panorama nacional ofereixen durant quatre dies xerrades i sessions de debat sobre diferents aspectes d’un tema concret de la creació cinematogràfica. Les sessions són pensades per a professionals i estudiants del medi audiovisual i aquesta edició tractaran sobre el guió i la narració audiovisual d’històries.

Mira'm

Aquesta secció està feta per a apropar el cinema menys comercial al públic adolescent i jove amb la voluntat de que aprenguin a mirar el cinema i puguin a més a més reflexionar i expressar el seu punt de vista respecte a temes d’interès social i cultural. Professionals de la pedagogia i membres de l’equip artístic de les cintes projectades, amenitzen tres sessions de debat destinades a alumnes de 4rt d’E.S.O, batxillerat i mòduls professionals.

Cloenda

L’entrega de premis del REC s’acompanya cada any del Clàssics al dia: un espectacle de producció pròpia en què músics d’actualitat interpreten melodies especialment composades per a musicar muntatges audiovisuals que reten homenatge al treball dels clàssics de l’avantguarda cinematogràfica. Una oportunitat única de conèixer i gaudir de peces fonamentals de la història de la creació audiovisual.

Inauguració

Sessió d’apertura del Festival que compta, entre d’altres actes, amb la projecció d’una pel·lícula d’un director o directora novell fora de competició.

Nit bizarra

Aquesta emblemàtica secció del Festival ofereix al públic les propostes audiovisuals més de sèrie Z que hem trobat; les obres curtes més meravellosament absurdes, atrevides, sorprenents, indignants, sanguinolentes, tendres, eròtiques ... i tot això al mateix temps, de la creació nacional fora de concurs. La música en directe de grans artistes igual d’inclassificables, posarà punt -però potser no final- a una nit que no podrà ser oblidada.

Programa per dies
ABRIL - MAIG 2009

DS

DG

DL

DM

DX

DJ

DV

DS

1
2
Spots
Prèviament a REC ...
logo festivalrec