data
Notícies
imatge noticia
28-Abr-09

La pel.lícula sorpresa del Festival de Málaga, “Tres dies amb la familia”, a concurso a Tarragona


Arrenca el certamen de noves tendències audiovisuals Live Cinema

El debut de la directora Mar Coll és sens dubte la millor notícia del cinema català de la temporada. L'opera prima “Tres dies amb la família” acaba d'arrasar a Màlaga amb els premis a la millor direcció, Mar Coll, i millors actors principals, Eduard Fernández i Nausicaa Bonin.

Aquest drama coral es projecta a concurs dimecres, 29 d'abril, en el Festival Internacional de Cinema de Tarragona. La cinta explora, amb subtilesa i atenció als detalls, els desacords entre dues generacions d'una família burgesa en decadència obligades a conviure durant tres dies.

Mar Coll va començar la seva carrera amb el curtmetratge “La última polaroid”, premiat a Sitges 2005 a la millor direcció, en el Festival Ibèric 2006 i el Festival Internacional de Cinema d'Uruguai en l'apartat d'interpretació femenina, i en el Concurs Iberoamericà de Curts del programa Versión Española-SGAE en 2006.

L'altra pel·lícula a concurs en REC 09 és el drama noir coreà “Breathless”, guanyadora del Tiger Award en el prestigiós Festival de Rotterdam i els premis del Públic i del Jurat SIGNIS en el BAFICI de Buenos Aires.

El seu director, el debutant Yang Ik-june, actor i guionista de la pel·lícula, visita el festival per a presentar la pel·lícula.


Nous llenguatges

Després de l'èxit de la seva primera edició, el festival torna a convocar la seva secció a concurs Live Cinema, però aquesta vegada s'obre a la participació de projectes de fora de les nostres fronteres. El certamen, únic a Espanya, té l'afany de difondre i promoure les últimes tendències en el camp audiovisual, amb la concurrència de vuit col·lectius que treballen en les àrees del videoart i el cinema experimental.

Els primers artistes convocats són el tàndem de Lanzarote i Girona Neuronoise, artífexs d'una orquestra d'instruments activats a partir de sensors que duu el nom de “Mitosis”. Amb aquest projecte entre les arts escèniques, els nous mitjans, la música, el so i el vídeo acostaran al públic suports de programació desenvolupats per ells mateixos el resultat dels quals són paisatges cibernètics mai vistos.

A continuació, els toca el torn als sevillans Negativo, exploradors de la poesia electro-visual en temps real. Amb la proposta “+Amor” demostren el seu coneixement del vídeo en directe i busquen presentar a l'espectador un nou concepte cinematogràfic que s'allunya del visionat tradicional de pel·lícula en sales.

El no narratiu

Per a debatre sobre la narració de documentals i el cinema experimental s'ha convidat a les jornades sobre guió al professor de direcció de cinema de la Universitat Pompeu Fabra, Santiago Fillol, autor de “Ich bin Enric Marco”, un documental sobre l'expresident de l'associació de deportats més important d'Espanya, Amical de Mauthausen, que es va fer passar per perseguit dels nazis; i al director de curtmetratges Elías León Siminiani, qui va estudiar direcció cinematogràfica en la Universitat de Columbia, Nova York, i els treballs del qual es mouen entre la ficció (“Archipiélago” i “Ludoterapia”) i l'assaig (“Digital” i “Tránsito”).

Programació dimecres, 29 d'Abril
10:00 a 13:00h
AUDITORI CAIXA TARRAGONA

MIRA'M

Cobardes, Juan Cruz/José Corbacho
19:30 a 21:00h
AUDITORI CAIXA TARRAGONA

OPERA PRIMA A CONCURS

BREATHLESS Yang Ik-June. Corea del Sud, 2008, 130'
20:00 a 21:30h
ANTIGA AUDIÈNCIA

CURTMETRATGES A CONCURS: VIDEOCREACIÓ

Perla internacional videocreació fora de concurs

Aanaatt, Max Hattler (5’) –GB, Alemanya i Japó-

Videocreació

Alone, Gerard Freixes Ribera (3’06’’)
Paper Video, Federico Acal (3' 30")
Cómo dibujar, Laboratorium (4' 30")
AU, Vicent Gisbert (5' 46")
Uno y Dos, Luis Beceta (7’)
Fun at work, Furallefalle -Iñaki López i Vanesa Castro- (6' 02")
Fashion Deats, Daniel Rodrigo (4' 53")
La Vida, Pol Ponsarnau (4' 11")
Límites / 1ª persona, Elías León Siminiani (7'30")

Ficció

Experimento nº 8, Fernando Rivas Peña (6'20'')
Telémaco, Jorge M. Rodrigo (4')

Perla internacional videocreació fora de concurs

Dropping Furniture, Harald Hund i Paul Horn (5’) -Àustria-
22:30 a 24:00h
ANTIGA AUDIÈNCIA

OPERA PRIMA A CONCURS

TRES DIES AMB LA FAMILIA Mar Coll. Espanya, 2009, 86'
24:00h
CAMP DE MART

RECLANUÍ. CONCURS LIVE CINEMA

MITOSIS NEURONOISE (Lanzarote)
+ AMOR
- NEGATIVO (Sevilla)
Programa per dies
ABRIL - MAIG 2009

DS

DG

DL

DM

DX

DJ

DV

DS

1
2
Spots
Prèviament a REC ...
logo festivalrec