ama gloria

FITXA

25 de novembre

18h// Teatre Tarragona

Director/ra: Marie Amachoukeli-Barsacq.

84′ França, 2023

VOSAng i Cast

SINOPSI

La Cléo, una nena de sis anys, estima la seva mainadera Gloria més que res en el món. Quan la Gloria torna sobtadament a Cap Verd per cuidar dels seus propis fills, la Cléo li fa prometre que es tornaran a veure aviat. Les dues hauran d’aprofitar al màxim l’últim estiu que passen juntes.

AMA GLORIA és una història d’amor i d’afecte, de creixement i comprensió, commovedora i captivadora, que basa la seva força en la senzillesa de saber distingir els petits gestos, el que és important a la vida i a les relacions.

Marie Amachoukeli en el seu preciós primer llargmetratge en solitari (guanyà la Camera d’Or de Cannes amb “Mil nits, una boda”, 2014, en co-direcció), cerca una proximitat màxima als personatges i els seus detalls més subtils i sentits, sense caure en la sensibleria. Narrada amb la mirada de la Cléo, tot se’ns desvetlla des de la innocència, i la sorpresa del descobriment del món, incloses les decepcions. Les mirades són completades por bells interludis d’animació que ens recorden que a la infantesa, la imaginació i la realitat conflueixen, creant un món propi i fascinant.

Potser la pel·lícula més delicada, emotiva i bonica d’aquesta edició del REC.

 Film Inaugural Semaine de la Critique a Cannes

Gran Premi del Jurat al Festival de Pingyao (Xina)

Estrena a Catalunya

AMA GLORIA