26 de novembre

Sessió Vermut, Opera Prima, CLOENDA i projeccions especials

PROGRAMACIÓ

SESSIONS VERMUT//TEATRET DEL SERRALLO

UPON ENTRY//12h
SINOPSI
gloria sessions vermut festival rec tarragona

26 de novembre

12h// Teatret del Serrallo

Dir. Alejandro Rojas i Juan Sebastián Vásquez

77′ Espanya, 2023

VOSE

Diego, un urbanista veneçolà, i Elena, ballarina de Barcelona, decideixen mudar-se als Estats Units per a començar una nova vida i potenciar les seves carreres. Però en l’àrea d’immigració han de fer-los diverses preguntes.

Un drama de parella que esdevé un thriller d’una gran potència psicològica, amb actuacions excelses i capacitat per a tocar diversos temes d’actualitat, erigint-se com la gran sorpresa de la temporada. Els directors demostren un mestratge inusual per a enquadrar una història que acull diversos gèneres en tot just unes poques localitzacions, fent del seu baix pressupost un trampolí des del qual llançar la seva potent narrativa. L’Opera Prima imprescindible de l’any a Espanya, un d’aquells films que t’atrapa als pocs minuts i no et deixa anar en tot el metratge.

Premi Fipresci a Tallinn Black Nights

Millor Actor al Festival de Màlaga

PROJECCIONS ESPECIALS//TEATRE METROPOL

SAMSARA//16h
SINOPSI
love is a gun opera prima rec tarragona

26 de novembre

16h// Teatre Metropol

Dir. Lois Patiño

113′ Espanya, 2023

VOSCat

 

Samsara és el cicle budista de mort i reencarnació. Des dels temples de Laos, convivint amb monjos adolescents, acompanyarem a una ànima en el seu trànsit d’un cos a un altre a través del bard.

Les paraules del Llibre tibetà dels morts ens serviran aquí de guia per a no perdre’ns pel més enllà. Lois Patiño, vell amic del Festival, fa un pas més en la seva carrera regalant-nos una pel·lícula que es pot (o cal) veure amb els ulls tancats. Llum, so, poesia… elements creatius que es conjuguen en un tot per a portar-nos en una transmutació de creences, vivències i misteris. I afegirà una pista més en el nostre programa AFRO! reencarnant-nos a les platges de Zanzíbar. Una experiència sensorial, un viatge enlluernador.

Berlinale (Encounters): Premi Especial del Jurat

OPERA PRIMA//TEATRE METROPOL

THE (EX)PERIENCE OF LOVE//18h
SINOPSI
the experience of love opera prima rec tarragona

26 de novembre

18h// Teatre Metropol

Director/ra: Ann Sirot & Raphaël Balboni

89′ França-Bèlgica, 2023

VOSAng i Cat

 

Rémy i Sandra és una parella enamorada, que no entenen perquè no capaços de concebre un fill. Fins un genecòleg els dona la revelació: pateixen la “Síndrome de l’Amor Passat”. Que necessiten un tractament radical, per tal de curar-se només tenen una solució: han d’anar-se’n al llit una vegada més amb tots i cadascun dels seus amants passats. Apa doncs, polaroids d’aquests a la paret, i a fer recerca. Però aquesta odissea d’aventures extramaritals consensuades, potser no tindrà el mateix efecte en cadascun d’ells.

Metàfores i bromes cómplices, humor visual, diàlegs afilats i silencis que brillen al completar el gag, la parella creativa Sirot i Balboni es diverteix amb malícia mentre repensen com ha de ser una comèdia romàntica, regirant el gènere i els seus codis. Però més enllà dels riures, “Le Syndrome Des Amours Passées” flirteja amb què constituteix exactament una relació ‘normal’, alhora que tracta amb ironía i naturalitat qüestions que ens angoixen com la fidelitat, la confiança o les expectitives en l’amor. Pop, espumejant i encantadora: Una dolça bogeria

World Premiere a la Semaine de la Critique de Cannes.

Estrena a Espanya

CLOENDA//TEATRE METROPOL

LE LIVRE DES SOLUTIONS//20h
SINOPSI
les livres des solutions festival rec

26 de novembre

20h// Teatre Metropol

Director/ra: Michael Gondry

102′ França. 2023

VOSCat

 

Marc és un cineasta sensible. Quan els productors li diuen “la teva pel·lícula és lletja i grisa, hem de recuperar la nostra inversió”, ell espetega els dits i el seu pla s’activa: s’endu els arxius sense editar al mig del bosc, a casa de la seva tia Denise. Però allí només troba excuses, cadascuna més increïble que l’anterior, per a escapar de la sala d’edició.

La dilació com a part essencial del procés creatiu és una de les delícies de “Le Livre des solutions”, que el gran Michel Gondry exposa a través del seu alter ego en una pel·lícula inventiva, a vegades pertorbadora, sempre divertida, i una oda idees brillants i a la distracció, i en definitiva, a l’ànima de l’artista.

El geni desbordant que inspirà a tota una generació amb els seus videoclips (The White Stripes, Björk, The Chemical Brothers, Massive Attack, Foo Fighters i un llarg etc), o els seus films plens de creativitat (“Olvídate de mí”, “La ciencia del sueño”, etc), torna al cinema amb un conte a mig camí entre la comèdia esbojarrada i les referències autobiogràfiques. El REC la presentarà en exclusiva, després d’haver presentat al REC2017 el seu film anterior, “Microbe et Gasoil”.

Festival de Cannes 2023 – Quinzaine des cinéastes

PROJECCIONS ESPECIALS//TEATRE METROPOL

AFTER//22.15h
SINOPSI
festival cinema rec tarragona

26 de novembre

22.15h// Teatre Metropol

Dir. Anthony Lapia

69′ França, 2023

VOSE

 

Un club nocturn a París. El ritme de la música techno arrossega tothom. Els joves ballen, consumeixen i conversen. Félicie coneix Saïd, i tots dos van a casa seva per a estirar la gresca. A la cúspide de la festa, entre la nit i el dia. Les converses enmig de la nit denoten la voluntat d’anar més enllà.
Amb un ritme acord a les hores, una música incessant, i actuacions espontànies i naturalistes “After” és un film evolvent i absorbent que et trasllada ben bé a les emocions, situacions i sensacions d’una nit de festa. Anhel de llibertat, il·lusió que tot és possible, i ganes que passin coses, així s’estiren (i es gaudeixen) les hores. Sensorial i evocador, el debut d’Anthony Lapia és tota una experiència que ens ajudarà a tancar, sense ressaca, el XXIII REC.

Menció Especial al Festival New Horizons (Wroclaw, Polònia)

24è Jeonju International Film Festival – JIFF 2023

Estrena a Catalunya

Amb la presència del seu director Anthony Lapia i l’actriu protagonista Natalia Wiszniewska