Le libre des solutions

FITXA

26 de novembre

20h. Inici acte Clausura// Teatre Metropol

Director/ra: Michael Gondry

102′ França. 2023

VOSCat

SINOPSI

Marc és un cineasta sensible. Quan els productors li diuen “la teva pel·lícula és lletja i grisa, hem de recuperar la nostra inversió”, ell espetega els dits i el seu pla s’activa: s’endu els arxius sense editar al mig del bosc, a casa de la seva tia Denise. Però allí només troba excuses, cadascuna més increïble que l’anterior, per a escapar de la sala d’edició.

La dilació com a part essencial del procés creatiu és una de les delícies de “Le Livre des solutions”, que el gran Michel Gondry exposa a través del seu alter ego en una pel·lícula inventiva, a vegades pertorbadora, sempre divertida, i una oda idees brillants i a la distracció, i en definitiva, a l’ànima de l’artista.

El geni desbordant que inspirà a tota una generació amb els seus videoclips (The White Stripes, Björk, The Chemical Brothers, Massive Attack, Foo Fighters i un llarg etc), o els seus films plens de creativitat (“Olvídate de mí”, “La ciencia del sueño”, etc), torna al cinema amb un conte a mig camí entre la comèdia esbojarrada i les referències autobiogràfiques. El REC la presentarà en exclusiva, després d’haver presentat al REC2017 el seu film anterior, “Microbe et Gasoil”.

Festival de Cannes 2023 – Quinzaine des cinéastes

Le livre des solutions