THE YEAR BETWEEN

Clemence cursa el segon any de carrera. Té el cervell a punt d’esclatar i tothom es preocupa per ella. Deixar la universitat no entra en els seus plans, però un cop torna a casa dels seus pares —bé, al soterrani— s’adona que alguna cosa potser no va bé. Sobtadament, és diagnosticada amb trastorn bipolar i assumeix que no pot dur una vida completament normal, però no es rendirà tan fàcilment.

La comediant Alex Heller (coneguda també pel seu curt 24 and pregnant) debuta amb un dramèdia que s’allunya del camí marcat per Lena Durham o Desiree Akhavan, ja que toca temes molt més punyents. THE YEAR BETWEEN és una oda divertida i corprenedora a la (post)adolescència, a la paternitat, a l’amistat i a la muntanya russa emocional que és conviure familiarment amb el desordre. El llargmetratge també fa un homenatge a la poca lògica del fet de fer-se gran (i que avorrit és ser adult), a més a més de normalitzar el discurs sobre les malalties mentals. En una societat tan competitiva i basada en la productivitat com l’estatunidenca això deu ser un discurs prou radical: assumir el fracàs de manera natural i que, bé, potser no està de tot malament prendre’s un any sabàtic…

Aquesta és història purament indie que us farà pensar out of the box. I no seria cool tenir de pares a la imponent J. Smith-Cameron (Succession, HBO) i el mític Steve Buscemi?

Premi del Públic al Festival de Chicago / Gran Premi del Jurat al Festival de Nashville

Estrena a Espanya