FITXA

22 de novembre 

19h// Teatre Metropol

Director/ra: Paula Ortiz

100′ Espanya. 2023

VOE

SINOPSI

Un dels films espanyols de la temporada, TERESA (amb les interpretacions de Blanca Portillo, Asier Etxeandia i Greta Fernández), ens arriba en preestrena a la inauguració del REC2023.

Paula Ortiz adapta l’obra de Juan Mayorga (“La lengua en pedazos”, Premi Príncep d’Astúries 2022), i la converteix en un viatge sensorial per les experiències de la gran mística espanyola que, a contracorrent, va reformar l’ordre carmelita i va fundar convents mentre aixecava una obra única a la literatura universal.

Consagrada amb “La Novia” (Cloenda del REC2015), Paula Ortiz fa un pas més en la seva carrera, recuperant una figura femenina avançada al seu temps, i ens ofereix un biopic atípic, que obre un diàleg entre tradició i modernitat a través del combat dialèctic d’una de les ments més brillants de la cultura espanyola contra un inquisidor sagaç.

TERESA ens repta, ens convida a pensar i a trobar arguments d’entesa en els nostres oponents, al mateix temps que dibuixa el retrat d’una figura cabdal que es va qüestionar tots els plantejaments i creences i que, encara avui dia, és una figura amb moltes arestes, no sempre desxifrades.

Secció oficial fora de concurs SEMINICI 2023

Tallin Black Nights Film Festival 2023 (Main Competition)

Estrena a Catalunya

TERESA