Silent Night

Mentre el món s’enfronta a l’apocalipsi, un grup d’amics es reuneix per a celebrar el Nadal en una idíl·lica casa de camp al Regne Unit. Incomodats per la idea de la inevitable destrucció de la humanitat, decideixen afrontar la situació amb tranquil·litat i amb ganes de celebració… Però, per més que vulguin fingir normalitat, tard o d’hora, hauran de fer front a la idea que és la seva darrera nit.

Silent Night és el film ideal (o no) per les dates que venen, una comèdia brillantment incòmoda comandada per un elenc d’intèrprets en el seu millor moment, com Matthew Goode, Keira Knightley, o fins i tot, Roman Griffin Davis (revelació a “Jojo Rabbit” i alhora, fill de la directora), que entre confessions, penediments, i d’altres giragonses ens mostraran amb subtil maldat i emotivitat punyet, la veritable societat que hi ha sota el vernís.

 Subvertint models com “Los amigos de Peter” o “Love Actually”, aquí teniu una pel·lícula que entusiasmarà als amants de l’humor negre, un film nadalenc ‘anti-nadal’ i que te la capacitat d’emocionar-nos i fer-nos riure tot i que un núvol tòxic ens amenaci. Un cop més, treballs com aquest demostren que ni l’arribada de la fi del món pot derrotar l’ambició d’amagar secrets i que, quan aquests surten a la llum, poden ser més devastadors que qualsevol fenomen natural. La guionista Camille Griffith demostra una maduresa insultant per a una debutant al llarg i ens regala un film àcid i obscur, un Dragón Kahn ple de corbes, un plaer culpable en majúscules, la comèdia (de Nadal) que no esperàvem.

Millor Guió i Premi del Públic al Festival de Sitges 2021.