XXIII Edició: del 22 de novembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Metropol

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

Inauguració

Privat: Josep

Animació, Drama // Director Aurel
Country França, Espanya i Bèlgica // Language VO Francès, Català, Castellà i Anglès Sub. Català // Any 2020 // Durada 80'
Càsting Sergi López, Emmanuel Vottero, Xavier Serrano

Febrer, 1939. Aclaparat per l’onada de republicans que fugen de la Guerra Civil Espanyola, el govern francès opta per confinar els espanyols en camps de concentració. En un d’aquells camps, dos homes, separats per un filferro de punxes, fan amistat. Un d’ells és el Josep Bartolí, un dibuixant que lluita contra el règim de Franco.

En un any en què necessitem més que mai la memòria històrica  si no volem córrer el risc d’oblidar-la, el cinema d’animació s’erigeix com el seu baluard amb JOSEP, l’estrena en la direcció del veterà historietista francès Aurel. Amb un gran respecte per l’obra del propi Bartolí i amb les vinyetes de Jacques Tardi a la retina, aquesta és una obra de gran calat històric però també personal que posa en relleu el valor de la memòria i la seva transmissió entre pares, fills i també nets. Una de les principals favorites per convertir-se en la Millor Pel·lícula d’Animació Europea en els propers premis EFA.

Cannes ‘Label’ // Mejor Director en SEMINCI Valladolid // Nominada Mejor Animación Europea EFA

Estrena a Catalunya

  • Dimecres 2 // 19:45TEATRE TARRAGONA