festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
titul de noticies
25-04-08

REC 08 estrena la primera pel·lícula d'animació amb Flash, “La crisis carnívora”


Nova edició de la iniciativa educativa als Barris de Ponent

El primer llargmetratge realitzat íntegrament amb animació flash, “La crisis carnívora”, és l'opera prima a concurs que protagonitzarà la jornada del divendres en el Festival de Cinema de Tarragona. REC 08 preestrena aquesta pel·lícula de la mà del seu director, Pedro Rivero, abans de la seva exhibició a les sales comercials del nostre país el pròxim 16 de maig.

Adobe Flash® és una aplicació informàtica per a incorporar petites animacions i elements interactius al disseny de pàgines web. Per primera vegada el fenomen ha superat les barreres d'internet per a embarcar-se en una nova aventura molt més ambiciosa, el resultat de la qual és una comèdia negra que transcorre en un món governat pels animals. Per a donar vida als seus delirants personatges s'ha comptat amb un repartiment de dobladors de luxe amb actors com Enrique San Francisco, José Coronado, Pablo Carbonell, Pedro Reyes i Álex Angulo.

Tragicomèdia adolescent
Aquest any és la tercera edició que s'engega Mira’m a Ponent, una col·laboració entre Play Acció Cultural i Fundació Casal l’Amic que treballa amb els barris de Ponent de Tarragona. La iniciativa educativa pretén explorar les possibilitats formatives més enllà de l'educació formal.

Aquesta edició s'ha programat una pel·lícula que mostra la vida en el carrer, en el barri, amb els amics i els somnis compartits, “Déjate caer”, de Jesús Ponce. Per a la trobada amb el públic juvenil es comptarà amb Juanfra Suárez i Ana Cuesta, dos dels protagonistes d'aquest drama vist des dels ulls d'uns adolescents que es neguen a donar el pas definitiu cap a la seva maduresa.

Director en auge
El seminari universitari dedicat a reflexionar sobre la influència del fet digital en el llenguatge audiovisual arriba a la seva fi de la mà del director que va triomfar a l'última edició dels Goya amb els premis a la millor pel·lícula i a la millor direcció, Jaime Rosales. L'autor de les pel·lícules “Las horas del día” i “La Soledad”, ja ha rodat el seu tercer llarg, encara inèdit, “Un tiro en la cabeza”, sobre l'assassinat a les mans d'ETA el passat hivern de dos guàrdies civils espanyols a Les Landes franceses.

Completa la tarda formativa, la conferència de Xavi Caparrós, director creatiu de l'agència de publicitat 2.0 Double You, referent de la creativitat interactiva a Espanya, que aprofundirà en la influència del digital en la publicitat.

A la secció d'Opera Prima Internacional, REC estrena a les 20 h. a la Antiga Audiència, “Grace is gone”, un drama nord-americà sobre la Guerra de L'Iraq guanyador del Premi del Públic en el Festival de Sundance. Finalment, per als amants de les nits del festival, REClanuí ha programat dos noves propostes de live cinema i els treballs de l'IES Pere Martell i de les escoles Scola Imagina de Florència i el Centre d'Arts Escèniques i Cinematogràfiques de Vilnius, de Lituània.

PROGRAMACIÓ DIVENDRES 25 D'ABRIL
logo festivalrec