festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
titul de noticies
11-04-08

Seminari sobre la influència del digital en l'audiovisual al Festival de Cinema de Tarragona


El Festival de Cinema de Tarragona ha programat del 22 al 25 d'abril un seminari universitari sobre el fet digital. En el transcurs de REC 08 s'analitzaran les noves formes de distribució i d’exhibició, les variacions en el llenguatge audiovisual i les últimes novetats en el cinema, la publicitat, la producció i la distribució de continguts.

Una edició més REC 08. Festival de Cinema de Tarragona inclou entre les seves propostes un seminari universitari que brinda dos crèdits de lliure elecció. La proposta duu per títol Audiovisual & Digital i versa sobre la influència digital en el panorama audiovisual actual.

Després d'uns anys parlant de la revolució digital i de la democratització dels mitjans de producció audiovisual, encara continuen apareixent noves propostes creatives i tecnològiques que agiten i renoven un panorama en continu canvi i reestructuració.

Creadors destacats en l'àmbit de la publicitat, la comunicació via internet i el cinema, com el realitzador Jaime Rosales (“La soledad”), guardonat amb els Goya al millor director i a la millor pel·lícula a l'última edició dels Premis de l'Acadèmia, il·lustraran als estudiants que acudeixin a aquest seminari sobre com han afectat les innovacions i aportacions tècniques al món audiovisual.

Les ponències es realitzaran a l’Auditori de la Fundació Caixa Tarragona. La matrícula es pot realitzar del 14 al 18 d'abril a la web de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, www.urv.cat a través de l’intranet de l'estudiant, a l'apartat “Oferta de crèdits de lliure elecció”. El codi de l'activitat és el 802268 i el preu és de 25 euros o de 43 amb reconeixement de crèdits.


Programa

La primera jornada, dimarts, 22 d'abril, els conferenciants són el periodista i comissari especialitzat en cultura digital, art i tecnologia José Luis Vicente, responsable d’Art Futura, festival de Cultura i Creativitat Digital, i el creador audiovisual Felipe G. Gil, membre del col·lectiu sevillà Zemos•98, organitzadors del Festival Audiovisual Zemos•98 que aquest any ha celebrat la seva desena edició.

Els ponents del segon dia abordaran la distribució digital. Jesús Regueira, Sidney Borjas i Héctor Milla parlaran del nou audiovisual a l'era digital. Regueira és guionista, productor i director de projectes audiovisuals, Borjas és portaveu del Projecte CINNEO (Plataforma Digital de Continguts Audiovisuals) i Milla és consultor en projectes d'innovació i mitjans digitals i creador de Balzac.tv i de hectormilla.com, videoblog professional sobre innovació audiovisual i televisió 2.0.

Per a debatre sobre les noves fronteres de l'animació, el dijous s'ha convidat al director de la primera pel·lícula d'animació amb flash,”La crisis carnívora”, Pedro Rivero, així com al guionista i creador audiovisual Alberto González, qui es serveix sovint d'eines com el flash en els seus premiats treballs d'animació. La seva obra pot veure's a queridoantonio.com.

Finalment, el divendres, Xavi Caparrós i Jaime Rosales profunditzaran en la influència del digital al cinema i publicitat. Caparrós és el director creatiu de l'agència de publicitat 2.0 Double You, referent de la creativitat interactiva a Espanya, i Rosales és l'autor de les pel·lícules “Las horas del día” i “La Soledad”, premiada amb dos Goya 2008 a la millor pel·lícula i a la millor direcció. Ja ha rodat la seva tercera pel·lícula, encara inèdita.

logo festivalrec