festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
titul de noticies
imatge noticia
04-04-08

El director Jaime Rosales participarà al REC08, Festival de Cinema de Tarragona


El certamen ve marcat per la realitat digital

El triomfador de l'última edició dels Premis Goya, el director Jaime Rosales, participarà al seminari Audiovisual & Digital organitzat pel festival de Cinema de Tarragona.

REC08, programat entre el 22 i el 27 d'abril, ve marcat per l'influència del digital en la realitat audiovisual actual. Com a festival especialitzat en propostes arriscades, REC08 no pot mantenir-se al marge dels últims avenços experimentats en l'audiovisual com a conseqüència de l'aplicació de les noves tecnologies. Així, el seminari universitari programat a cada edició, tracta en aquesta ocasió sobre el fet digital.

Des de noves formes de distribució i exhibició de continguts fins a variacions en la pròpia naturalesa del fet i el llenguatge audiovisual, el seminari realitzarà una aproximació a la realitat actual en aspectes com el cinema, la publicitat, la producció o la distribució de continguts.Creadors destacats en l'àmbit de la publicitat, la comunicació via internet i el cinema, com el realitzador Jaime Rosales (“La solitud”), guardonat amb dos Goya (millor director i millor pel·lícula) en l'última edició dels Premis de l'Acadèmia, ens il·lustraran sobre aquests conceptes.


Primer llarg en Flash

Entre els convidats convocats al seminari, també es troba el director i guionista Pedro Rivero, autor de la primera pel·lícula d'animació per a la gran pantalla realitzada íntegrament en Flash®, “La crisis carnívora”.

El projecte, ple d'humor càustic, compte amb una nòmina de dobladores d'excepció, liderada per Pablo Carbonell, José Coronat, Álex Angulo i Quique San Francisco, i es presentarà a concurs en la secció Opera Prima del festival de Tarragona.

Treballar en el programa Flash suposa una sèrie de beneficis, sobretot econòmics, derivats dels terminis més curts de producció i de la necessitat d'un menor nombre d'animadors. Mentre que un projecte mig d'animació tradicional involucra a un equip mínim d'entre 30 i 40 dibuixants durant almenys dos anys, “La crisis carnívora” es va finalitzar en nou mesos amb tot just una dotzena d'animadors.

logo festivalrec