festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
titul de noticies
21-04-08

“Tres días”, pel·lícula guanyadora al Festival de Màlaga, obre la secció a concurs de REC08


La Nit Bizarra acosta els curts més provocadors de l'any

Resulta significatiu que alguns dels títols més importants de la història del cinema siguin òperes primes, com és el cas de “Ciudadano Kane” (Orson Welles, 1941), “Reservoir dogs” (Quentin Tarantino, 1992) i “Benvingut Mr. Marshall” (Luis García Berlanga, 1953). El festival de Cinema de Tarragona ha decidit apostar per aquesta categoria amb un certamen nacional i un cicle internacional que s'inicien demà.

El concurs arrenca avui amb la projecció a les 22.30 h., a l’Antiga Audiència, de “Tres días”, un conte apocalíptic produït per Antonio Banderas, seleccionat en la Berlinale i recent guanyador en el Festival de Cinema Espanyol de Màlaga en els apartats de pel·lícula, actriu secundària, maquillatge i guió.

L'estrena que dirigeix Javier Gutiérrez relata la desesperació que assola el planeta quan l'ONU anuncia l'impacte d'un meteorit 72 hores després. La pel·lícula té prevista la seva estrena en cinemes de tota Espanya el pròxim 25 d'abril, amb la qual cosa Tarragona viurà la seva pre-estrena comercial durant la mateixa setmana.

En la secció internacional, REC 08 passa l'opera prima d'Alexandre Bustillo i Julien Maury, “L’interieur”, una pel·lícula de terror sobre una vídua embarassada de nou mesos que rep la visita d'una psicòpata. La paorosa trama li va procurar als realitzadors novells francesos els guardons del Jurat Jove i de la Crítica a la passada edició de Sitges.

Celebració de la diferència

Tan impresentable que resulta original, una celebració de la diferència i la cinefàgia més deslligada, un cofre de joies freaks, una collita de fruits bizars i eròtics. Tot això és la nit més rara del festival, programada a les 24 h. a la Sala Loop. La primera peça d'aquest festí de la sèrie B a la Z s'ha cuit en els fogons del REC, es tracta d'un muntatge pirotècnic de retalls de pel·lícules a manera de presentació. Amb tant d’espantall, destaca el musical romàntic-religiós “Qüestió de fe”, premi del públic a Sotocine.

Com la guinda de tanta subversió, després de convidats anteriors com La Terratrèmol de Alcorcón, aquest any contarem amb el concert del grup Modern Tolkien, qui, disfressats dels personatges del “Senyor dels anells”, revistaran clàssics dels vuitanta amb pinzellades de la Tierra Media a les tornades. I tot en homenatge a l'actor Pat Morita, el recordat mestre Miyagi de “Karate Kid”, mort al 2005 .

Cinema digital

El 22 d’abril també comença el seminari universitari “Audiovisual & Digital”, que versa sobre la influència digital en el panorama audiovisual actual. La primera jornada s'han programat les ponències del periodista i comissari especialitzat en cultura digital, art i tecnologia José Luis Vicente, responsable d’Art Futura, festival de Cultura i Creativitat Digital, i del creador audiovisual Felipe G. Gil, membre del col·lectiu sevillà Zemos•98, organitzadors del Festival Audiovisual Zemos•98 que aquest any ha celebrat la seva desena edició.

PROGRAMACIÓ DIMARTS 22 D'ABRIL
logo festivalrec