festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
titul de noticies
imatge noticia
04-03-08

Tribut a Luis Buñuel al Festival de Cinema de Tarragona, REC08


Quan es compleixen 25 anys de la mort de Luis Buñuel, el Festival de Cinema de Tarragona, REC08, rendeix tribut al director amb una exposició de fotografies signades pel seu fill, Juan Luis Buñuel.

En el marc del Festival de Cinema de Tarragona, l’Antiga Audiència de la ciutat acull del 3 al 30 d'abril la mostra “Amics, rodatges i algun disbarat”, una compilació de 98 fotografies on Juan Luis Buñuel, fill del director d’ “Un gos andalús”, plasma moments dels rodatges en els quals ha participat com a realitzador o com assistent de direcció, trobades amb actors i instants familiars amb un espontani Luis Buñuel.

En aquest recorregut gràfic per 50 anys a la vida de Juan Luis Buñuel els rostres habituals a les pel·lícules del seu pare (Francisco Rabal, Jeanne Moreau, María Félix, Fernando Rey, Michel Piccoli i Catherine Deneuve) s'alternen amb moments històrics de notable transcendència com el maig del 68 a París i els discursos dels panteres negres a EEUU.

A la mostra, produïda pel Centre Buñuel de Calanda, apareix el geni aragonès al rodatge de “La jove” i “La Fièvre Munti à El Pao”, així com els directors Orson Welles, Louis Malle i Juan Antonio Bardem durant la filmació de les fites cinematogràfiques “El Quixot”, “Visqui María!” i “Sonatas”.

A la part més deseixida de l'exposició, Juan Luis Buñuel fixa la seva càmera amb moments entranyables en companyia d'amics il·lustres com els artistes Alexander Calder i Antonio Saura, els escriptors Ian Gibson, Rafael Alberti i Laura Esquivel.

logo festivalrec