festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
titul de noticies
24-04-08

El Festival de Cinema de Tarragona estrena el darrer èxit del cinema juvenil francès, “Regarde moi”


Pere Vilà signa un retrat intimista en “Pas a nivell”

El projecte pedagògic del Festival de Cinema de Tarragona, Mira’m, ha programat dijous 24 a les 10 h. a l’Auditori Caixa Tarragona l'últim èxit de taquilla del cinema juvenil gal, “Regarde moi”. L'opera prima d'Audrey Estrougo, seleccionada a Berlín i guanyadora de nombrosos guardons a França, aborda els estereotips i la divisió de gèneres en un barri dels suburbis de París.

La intenció és apostar pel potencial educatiu del cinema per a debatre aspectes d'interès i fomentar un esperit crític entre alumnes de batxillerat i 4º d'ESO. “La grandesa del cinema és que a través d'una història visual es pot provocar una reflexió, una crítica sobre temes de difícil aproximació per qualsevol altre mitjà”, subratllen des del Consell Comarcal del Tarragonès, entitat coorganizadora de la secció al costat de REC.

La pel·lícula també està programada en la secció d'opera prima internacional del festival, a les 20 h. a l'Antiga Audiència. L'actriu protagonista, Émilie de Preissac, acudirà al matí per a conversar amb els estudiants i a la tarda a la trobada amb el públic.

La programació del dia es completa amb el passi a la secció a concurs de l'opera prima nacional “Pas a nivell”, un retrat intimista sobre el pas a la vida adulta signat per Pere Vilà i seleccionada en els festivals de Rótterdam, Buenos Aires i Londres. A la presentació de les 22.30 h. a l'Antiga Audiència acudirà el director novell i l'actor protagonista, el televisiu Marc Homs (“Vent del plà”).

Noves fronteres de l'animació

Per a debatre el seminari universitari Audiovisual & Digital sobre les noves fronteres de l'animació, s'ha convidat al director de la primera pel·lícula d'animació amb flash,”La crisis carnívora”, Pedro Rivero, així com al guionista i creador audiovisual Alberto González, qui se serveix d'eines com el flash en els seus premiats treballs d'animació. La seva obra pot veure's a queridoantonio.com.

Avançada la nit, REClanuí prossegueix amb la primera edició del concurs de Live Cinema amb les propostes dels col·lectius Rose Kowalski + Peter Loveday i Concomitance, a més d'una instal·lació de l'artista Amadeu (Eo) Anguera, “Taller ensemblamàtic”, on els materials de deixalla cobren vida pròpia.

PROGRAMACIÓ DIJOUS 24 D'ABRIL
logo festivalrec