festival de cinema de tarragona

festival de creació audiovisual de tarragona

data
boto actes boto seleccionats boto programa boto programa boto noticies
Diferents vistes de la imatge de REC08
titul de noticies
28-04-08

El Palmarés del Festival REC08


El director barceloní Xavi Puebla guanya el premi a la millor òpera prima estatal del Festival de Cinema de Tarragona

La comèdia negra sobre l'ambició laboral 'Benvingut a Farewell-Guttman, del director barceloní Xavi Puebla, s'ha fet amb el premi a la millor òpera prima estatal en la vuitena edició del Festival de Cinema de Tarragona, REC '08. El premi té una dotació econòmica de 5.000 euros. El jurat ha destacat que la decisió s'ha pres pel 'guió ben construït i la bona direcció d'actors en un espai reduït'. També pel 'fidel reflex del caràcter depredador de la societat contemporània i la seva crítica de la competitiva societat actual'. El realitzador Xavi Puebla ha destacat que el guardó 'constitueix una embranzida per a la distribució de la pel·lícula després d'una sèrie de dificultats inicials'.

El jurat també ha destacat amb un esment especial sense dotació econòmica a la pel·lícula 'Pas a nivell', del realitzador de Girona Pere Vilà, 'pel seu encertat reflex de la desídia i el buit d'un jove actual i per la seva inhabitual proposta formal dintre del panorama espanyol'.

En la secció de curtmetratges a concurs, amb una assignació de 1.000 euros per apartat, els guanyadors han estat 'Héroes', d'Ángel Loza, en l'apartat de documental, amb una peça sobre la carrera del discjòquei de música electrònica Pascal Kleiman, que va néixer sense braços; 'Flashback al revés', de Chema García, en videocreació, amb un vídeo a partir d'una cançó de klaus&kinski fet amb 1.800 fotografies i molta paciència; i finalment, en l'espai de ficció ha triomfat 'Niños que nunca existieron', de David Valero, sobre la marxa a les muntanyes de dos nens magrebins que fugen d'una guerra que no han triat viure. El públic assistent a les projeccions ha estat el responsable de l'elecció d'aquests guardonats.

Per la seva banda, a la secció Autors de Tarragona s'ha premiat a Maria Pagès, amb 'Amparito', i ex-aequo, a 'Unvelieved views' d'Alba Sotorra.

Pel que fa a la primera convocatòria del concurs Live Cinema han guanyat ex aequo les propostes dels col·lectius Mytos+Sys-ex i Producciones Sol de México. El certamen, inèdit a Espanya, pretén ocupar un espai en la professionalització del treball dels artistes que conjuguen la performance amb els audiovisuals en directe.

REC '08 ha acabat aquest diumenge al vespre amb una entrega de premis presentada per l'artista Pablo Carbonell, però no així l'exposició en homenatge a Luis Buñuel, que prossegueix a l'Antiga Audiència fins al pròxim 30 d'abril. Quan es compleixen 25 anys de la mort del geni de Calanda, el Festival de Cinema de Tarragona ha rendit tribut al director amb una exposició de 98 fotografies signades pel seu fill, Juan Luis Buñuel.

FONT: Diari de Tarragona

logo festivalrec