Projeccions prèvies 2019

Abans de l’inici de la XIX edició del REC, podreu gaudir al llarg de tot el mes de novembre i principi de desembre, d’una sèrie de títols per obrir boca, dins i fora de la ciutat de Tarragona… esteu preparats?

 

Frágil Equilibrio (Frágil Equilibrio)

Director Guillermo García Lopez
País Espanya // Idioma VO Castellà // Year 2016 // Duration 81'

Dimecres 6 de novembre | 20 h | Auditori CaixaForum

FRÁGIL EQUILIBRIO (Espanya, 2016, 81 minuts), Dir: Guillermo García López

Un retrat del món en què vivim a través de tres històries a tres continents diferents: dos executius japonesos a Tokyo amb vides basades en el consumisme i el treball per a corporacions; una comunitat subsahariana al Gurugú, a tocar de la tanca de Melilla, frontera entre Àfrica i Europa; i diverses famílies espanyoles destruïdes per la crisi, i totes les conseqüències. Totes elles s’articulen a través de José Mujica, ex-president d’Uruguai (que vam poder gaudir a “El Pepe: una vida suprema” REC2018), qui aborda qüestions universals que amenacen la humanitat, l’equilibri del planeta, posant en entredit importants pilars del món en què vivim

GOYA 2017 al Millor Documental

Amb la presencia del director Guillermo García.

 • Dimecres 6 // 20hCAIXA FORUM

Hope You’ll Die Next Time :-)

Director Mihály Schwechtje
País Hongria // Idioma VO Hongarès/SUB Castellà // Year 2018 // Duration 96'
Cast Kristóf Vajda, Szilvia Herr, Casaba Polgár

DIJOUS 7 DE NOVEMBRE | 19H | ESPAI JOVE KESSE

Eszter és una noia insegura de 16 anys que està enamorada en secret del seu professor d’anglès, mentre el seu company de classe Peter està desesperançadament enamorat d’ella. Un dia el profe anuncia que deixarà l’escola per anar-se’n a Londres. El mateix dia Eszter rep un especial missatge de comiat del professor. És la porta d’entrada a un affair online de conseqüències inesperades.

Adolescents, desig, inseguretat, hormones, frustracions i xarxes socials formen un cocktail que s’ha agitat de diverses maneres en els últims anys, no sempre amb resultats satisfactoris; però l’hongarès Mihály Schwechtje sap trobar el punt d’equilibri entre tecnologies actuals, sensibilitat adolescent, estètica teen, sèxting i un guió calculat, i ho converteix en un engranatge narratiu que funciona a la perfecció i t’enganxa fins al final.

Un coming of age que esdevé thriller amb les eines narratives de la contemporaneïtat multi-pantalla.

Amb el suport de:

            

 • Dijous 7 // 19hESPAI JOVE KESSE

Microbe et Gasoil

Director Michel Gondry
País França // Idioma VO Francès / SUB Català // Year 2015 // Duration 103'
Cast Ange Dargent, Théophile Baquet, Audrey Tautou

MANRESA | Auditori Plana de l’Om | 10/11/ 19 | 12H

Microbe és un noi tímid, sovint perdut en els seus dibuixos, mentre que Gasoil és llest i inventiu. Tots dos es fan grans amics i, quan s’apropen les vacances d’estiu, saben que no volen passar aquells dos mesos amb les seves famílies. Amb les seves pròpies mans, construiran un peculiar vehicle amb què recorreran bona part d’aquella França que no sempre apareix als catàlegs… Michel Gondry (Olvídate de mí, La ciencia del sueño) s’endinsa en l’adolescència i la construcció de la identitat en el seu últim film, aquest cop en forma de road-trip.

Amb el suport de:

   

 • Diumenge 10 // 12hMANRESA - AUDITORI PLANA DE L'OM

La Mujer de la Montaña (Kona fer í stríð)

Director Benedikt Erlingsson
País Islàndia, França, Ucraïna // Idioma VO Islandés, subtitulada en castellà // Year 2018 // Duration 100'
Cast Halldóra Geirharðsdóttir, Jóhann Sigurðarson, Davíð Þór Jónsson

Dimecres 13 de novembre | 20 h | Auditori CaixaForum

Halla, professora de cant i arribada als 50 anys, declara la guerra a la industria de l’alumini que està contaminant el seu país, assumint tot tipus de riscos per tal de protegir el medi ambient a Islàndia. Però tot pot canviar quan rep una carta que autoritza, a la fi, els tràmits d’adopció d’una nena. Vell conegut del festival, la 2ª pel·lícula de Benedikt Erlingsson (De Caballos y hombres, REC 2013) tracta un tema candent amb intel·ligència, gust per les imatges i amor pels paisatges i donant la batuta a la seva protagonista que ofereix un recital interpretatiu. Woman at war és una comèdia enèrgica, imaginativa, commovedora, ecologista… i feminista.

Premi LUX del Parlament Europeu // Gran Premi del Públic Festival de Sevilla

 

 

 • Divendres 13 // 20hCAIXA FORUM

The Breadwinner

Director Nora Twomey
País Canadà, Irlanda, Luxemburg // Idioma VO Anglès Sub. Català / Castellà // Year 2017 // Duration 94'
Cast Saara Chaudry, Soma Bhatia i Noorin Gulamgaus

Dijous 14 de novembre | Espai Kesse | 19h

Dilluns 2 de desembre | TORREDEMBARRA | Sala del Mar | 20h

La Parvana és una nena d’onze anys que viu a la capital d’Afganistan, Kabul, durant el període de domini dels talibans. Quan el seu pare és detingut, els membres de la família es queden sense recursos i, ja que les dones tenen prohibit sortir al carrer soles, decideixen transformar la Parvana en un noi perquè pugui anar a comprar menjar.

De l’estudi que va crear El secreto del libro de Kells i La canción del mar, ens arriba aquesta pel·lícula captivadora sobre la valentia, els vincles familiars, la superació i la lleialtat en temps de guerra. La història d’una heroïna que s’enfronta amb coratge i imaginació al moment de misogínia i violència que li ha tocat viure.

Nominada a l’Oscar a Millor Pel·lícula d’Animació

Subtitulada al català amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

La projecció a l’Espai Kesse de Tarragona compta amb el suport de:

            

La projecció a Torredembarra compta amb el suport de:

 • Dijous 14 // 19hESPAI KESSE
 • Dilluns 2 // 20hTORREDEMBARRA - SALA DEL MAR

Anthropocene: The Human Epoch

País Canadà // Idioma Anglès VOSE // Year 2018 // Duration 87'
Cast Alicia Vikander

Dimarts 19 de novembre | 20 h | Auditori CaixaForum

Impressionant i impactant repàs de l’impacte de l’ésser humà al planeta terra. El documental es basa en la premissa que a mitjans del s.XX va finalitzar l’Holocè, per passar a l’Anthropocè, l’època humana, degut als profunds canvis que l’ésser humà ha fet a la Terra. Des de les barreres de corall d’Austràlia, passant pels murs de formigó que envaeixen la costa de Xina, passant per les psicodèliques mines de potassi a Rússia, experimentem els efectes de la dominació humana en un total de vint països als sis continents.

A la intersecció entre l’art i la ciència, la pel·lícula és testimoni d’un moment crític a la historia geològica del planeta, regalant-nos una provocativa i inoblidable experiència sobre l’impacte de la nostra espècie. Amb la narració d’una antiga coneguda del REC, Alicia Vikander (“Pure” REC 2011) una banda sonora envolvent i una fotografia impecable que combina a la perfecció la bellesa i l’horror, ANTHROPOCENE és un film que cerca revelar, no alliçonar, i sobretot combinar la mirada amb la reflexió.

Participant als Festivals de Berlin, Toronto i Sundance

 • Dimarts 19 // 20hCAIXA FORUM

Ruben Brandt, Collector

Director Milorad Krstic
País Hongria // Idioma VO Anglès/Sub Castellà // Year 2018 // Duration 84'
Cast Iván Kamarás, Zalán Makranczi i Gabriella Hámori

ALTAFULLA | Sala Teresa Manero | 22 de novembre | 20h

Ruben Brandt és un psicoterapeuta d’èxit que aplica tècniques artístiques per curar els seus pacients, però els personatges dels quadres s’estan apoderant dels seus somnis. L’excusa perfecta per a que Mimi, una de les seves pacients, convenci a la resta de robar els quadres que estan angoixant el seu doctor. Així comença una aventura imbuïda d’art, psicoanàlisi i cinema amb referències a Picasso, Caravaggio, Eisenstein, Hitchcock, Elvis o Rambo. Milorad Krstić és un pintor i esculptor eslové que ens regala una sublime aventura animada, que ens fa preguntar per què no va fer pel·lis abans. RUBEN BRANDT, COLLECTOR és un Dragon Khan noir per la història de la pintura, l’Ocean’s Eleven del món de l’art, és un thriller amb totes les de la llei, un festí per als sentits i per als cinèfils, un film de què es parlarà. Sens dubte, la millor animació europea des de Les Triplettes de Belleville. Amb una originalitat estètica sorprenent i una força narrativa fora de dubtes, el film s’ha convertit en la sorpresa de la temporada més enllà dels seguidors del cinema d’animació.

World Premiere a Locarno. Piazza Grande.

 • Divendres 22 // 20hALTAFULLA - SALA TERESA MANERO

Tódalas mulleres que coñezo

Director Xiana Do Teixeiro
País Espanya // Idioma VO Gallec/ Sub Castellà // Year 2018 // Duration 71'
Cast Olalla Caamaño López, María Corral Fernández i Nieves Neira

Dimecres 27 de novembre | 19h | Espai Kesse

Unes amigues es troben a una terrassa per xerrar de com els ha anat la setmana, de les seves coses. Mica en mica, la conversa comença a girar sobre la mateixa temàtica, històries personals que es converteixen en comuns, perquè ara no fa tanta vergonya dir-ho, perquè, a ‘totes les dones que conec’ els ha passat. Una pel·lícula ‘parlada’ en diversos escenaris enllaçats per un fil invisible d’identitats i generacions, que sorprèn i atrapa l’espectador des del relat íntim mentre qüestiona obertament les diferències (i desequilibris) de gènere.

Amb el suport de:

            

 • Dimecres 27 // 19hESPAI KESSE

O Que Arde

Director Oliver Laxe
País Espanya, França, Luxemburg // Idioma Gallec VOSE // Year 2019 // Duration 85'
Cast Amador Arias, Benedicta Sánchez

Quan Amador surt de presó per haver provocat un incendi, ningú l’espera. Torna al seu poble, aïllat a les muntanyes, al més profund de la Galícia rural, on viu la seva anciana mare, Benedicta, la seva gossa Luna, i tres vaques. Les seves vides transcorren lentament, al ritme afable de la natura, però una amenaça latent pot aparèixer en qualsevol moment. Amb unes imatges d’una bellesa corprenedora, una atmosfera captivant i treballant amb actors no professionals O QUE ARDE s’erigeix com una pel·lícula austera amb una potent connexió amb les forces de la natura.  Oliver Laxe (un habitual del festival: Todos vos sodes capitans, REC 2011; Mimosas, REC 2016) aconsegueix tractar una de les preocupacions principals de la regió (i el món),  els incendis, mitjançant un poderós retrat, acurat i honest de l’ànima galega. Premiat els tres cops que ha visitat Cannes, Laxe, amb aquesta elegíaca oda al món rural, es consolida com un del autors més importants del cinema europeu contemporani.

 

 

 • Dijous 28 // 20hCAIXA FORUM
 • Dijous 5 // 18hANTIGA AUDIÈNCIA

In the Crosswind

LA RÀPITA | Auditori Sixto Mir | 27 de novembre | 20:30h

Al juny del 1941 més de 40.000 persones del Bàltic van ser deportades a Sibèria per Stalin, la majoria dones i nens. Partint d’aquest fet històric poc conegut a Occident, Martti Helde construeix un “art film” en tots els sentits de l’expressió. Quan Erna, una jove casada i amb un fill, és deportada per 15 anys, el temps es congela per a ella. A partir d’aquella sensació, l’acció real s’entrellaça amb diversos ‘tableaux vivants’ que descriuen accions, sentiments, moments de caos i pànic. Mentre els actors romanen quiets la càmera navega a través de la seva dramàtica situació; tot un experiment visual que duu més enllà el provat per Chris Marker, Raul Ruiz, o fins i tot els slow-motion de les pelis d’acció. Un llenguatge artístic propi per lliurar un homenatge en elegant blanc i negre, un tros d’història en una pel·lícula com mai no havies vist. Basat en una historia real i en les cartes que Erna va escrivint, sense perdre mai l’esperança de tornar, aquestes li donen un caràcter emotiu i èpic a la historia que, conjuntament amb l’aposta creativa del seu estil, eleva aquest impressionant debut com una experiència commovedora per al públic que ha sorprès a festivals de tot el món.

Millor Fotografia a Tallinn Black Nights // Millor Director a Beijing FF // Premi del Públic a Goteborg // Artistic Achievement Award a Thessaloniki IFF

 • Dimecres 27 // 20:30hLA RÀPITA - AUDITORI SIXTO MIR