XXIII Edició: del 22 de novembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Metropol

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

Projeccions Especials REC 2022

DAUGHTERS OF ABDUL-RAHMAN (Banat Abdulrahman)

Director Zaid Abu Hamdan
Country Jordània // Language VOS CAT // Any 2021 // Durada 108'

A Amman, un grup de germanes es reuneixen després de molt de temps. Porten temps separades i han pres camins diferents, però de sobte han de trobar al seu pare desaparegut, la qual cosa els farà confrontar els seus diversos punts de vista, de la histèria a la complicitat. Malgrat les seves diferències totes saben, com a dones, del seu paper ‘secundari’ en la societat. “Les filles d’Abdul-Rahman” són unes actrius en estat de gràcia (de la ràbia a la comèdia), que mitjançant un guió ple de detalls i matisos, donen forma a uns personatges carismàtics que s’atreveixen a destapar certs tabús i múltiples problemàtiques sobre la situació de la dona en la societat àrab. Un film plenament conscient que es ‘transvesteix’ amb una estètica aparentment més pròxima al serial que al cinema d’autor, per a revelar-se com una pel·lícula de gran impacte en la seva societat. Una comèdia valenta i provocativa sobre l’emancipació femenina i sobre els diversos camins per a arribar a la llibertat.

Estrena a Espanya

  • Dimarts 6 // 20:00hTEATRE METROPOL

LOS REYES DEL MUNDO (Los Reyes del mundo)

Director Laura Mora Ortega
Country Colòmbia // Language VOS Cat // Any 2022 // Durada 103'

CLOENDA

Rá, Culebro, Sere, Winny i Nano són cinc nois dels carrers de Medellín, cinc reis sense regne, sense llei, sense família, que emprenen un viatge a la cerca de la terra promesa. L’esperança de recuperar una finca (gràcies a la restitució de terres) els porta a deixar la ciutat enrere i emprendre un camí de la mà de la desobediència i de la dignitat.

Després de guanyar el Premi del Públic REC’17 amb una fantàstica “Matar a Jesús”, Laura Mora torna al festival triomfadora amb tota una Concha d’Or a la Millor Pel·lícula a Sant Sebastià (la primera per a un film colombià). I ho fa amb un registre més poètic, una rondalla subversiva sobre l’amistat, la cerca de la llibertat i ser un mateix, i totes les pedres que un va trobant pel camí. Un atmosfèric conte de cerca, deliri i fantasia, un viatge cap al no-res, on pot passar de tot.

Golden Eye a Zurich FF // Millor Producció Festival de Chicago // Crème de la crème Award Warsaw FF

Guanyadora de la Concha de Oro – Millor Pel·lícula a San Sebastián

Estrena a Catalunya

  • Dimarts 6 // 22:15hANTIGA AUDIÈNCIA

TRIANGLE OF SADNESS (Triangle of sadness)

Director Ruben Östlund
Country Suècia // Language Suec VOSCat // Any 2022 // Durada 149'

Guanyador de la Palma d’Or en l’últim Festival de Cinema de Cannes, “Triangle of Sadness” de Ruben Östlund, és la consagració definitiva del director suec, i us la portem en pre-estrena exclusiva després de la presentació de la seva Opera Prima, “The Guitar Mongoloid”. La pel·lícula, que promet ser un dels títols més esperats, polèmics i controvertits de la temporada, és una sàtira irresistible on es trenquen els rols socials, els estereotips de gènere i les barreres de classe. Un parell de models, Carl i Yaia (Harris Dickinson i Charlbi Dean), s’embarquen en un creuer de luxe amb un estrany grup de super rics i un comandant (Woody Harrelson) aficionat a la beguda i Karl Marx. Tot sembla agradable i “instagrammejable” al principi, però un esdeveniment catastròfic transforma el viatge en una aventura on tota la jerarquia es posa potes enlaire. Rebuda pel públic de Cannes amb autèntiques ovacions a la sala durant la projecció oficial, “Triangle of Sadness” és la segona pel·lícula d’Östlund a guanyar la Palma d’Or després de “The Square”, i és una comèdia àcida i una crítica mordaç que dispara en totes direccions. Des d’ara mateix, una de les pel·lícules de la temporada.

Estrena a Catalunya

Guanyadora Palma d’Or al Festival de Cannes (segona d’Östlund després de “The Square”)

  • Divendres 2 // 22.20hTEATRE METROPOL

THE GUITAR MONGOLOID (Gitarrmongot)

Director Ruben Östlund
Country Suècia // Language Suec VOS Cat // Any 2004 // Durada 85'

Un nen de 12 anys que compon cançons punk, adults que juguen amb pistoles, una dona paranoica, eufòria i la destrucció per la destrucció.  La història de diferents personatges que es trobaran a la Gotemburg dels nostres dies en una explosiva pel·lícula que posa a proves els límits de la ficció i el documental.

Així és l’Opera Prima de Ruben Östlund, el director suec més estimulant dels últims anys, guanyador de dues Palmes d’Or a Cannes, entre elles, “TRIANGLE OF SADNESS”, que també veurem al REC el divendres dia 2, a les 22:20h.

  • Dissabte 3 // 16:00hTEATRE METROPOL

PELI SORPRESA: HUNT. CAZA AL ESPIA (HUNT. Caza al espia)

Director Lee Jung-jae
Country Corea del Sud // Language Coreà, VOSE // Any 2022 // Durada 131'

I arriba la pel·lícula sorpresa del REC, sorpresa però amb una cara ben coneguda. ‘HUNT’ és el debut en la direcció de l’actor Lee Jung-jae, reconegut internacionalment pel seu paper protagonista en l’exitosa sèrie de Netflix “El juego del calamar”, un thriller d’alta tensió que demostra la bona salut de la cultura de l’entreteniment a Corea. Ens trobem a la Corea dels anys 80, quan les tensions amb el veí del Nord són al seu punt més algid, després de l’assassinat del president Park per l’agència d’intel·ligència coreana, l’exèrcit torna a fer-se amb el poder.
Corea del Nord ho veu com una oportunitat per a una invasió futura i envia un dels seus espies. Dos alts responsables de la seguretat sud-coreana tenen la missió de perseguir l’infiltrat. Tirotejos, persecucions, girs de guió i un ritme endiablat són les cartes a la taula d’un film rodat com una carrera a contrarellotge. Va ser estrenada al Festival de Cannes i amb una passada multitudinària al Festival de Sitges, ‘HUNT’ promet altes dosis de tensió.

  • Dimecres 7 // 20:15hTEATRE METROPOL