Professionals

ANETTE DUJISIN-MUHARAY

Llicenciada en Història Contemporània per l’Instituto Universitário de Lisboa i Màster en Estudis Fílmics per la Universitat de Saint Andrews, Anette és una professional de la indústria cinematogràfica amb seu entre Portugal i Itàlia. Ha treballat en plataformes de VoD, festivals i mercats de cinema i distribució comercial. L’Anette té una sòlida experiència internacional, de fet, és partícip de diversos festivals italians (Festa do Cinema Italiano, Trieste Film Festival, Venice International Film Festival) i actualment és programadora de la Settimana de la Crítica de Venezia. Ara està establerta a Portugal, on distribueix diversos títols en el circuit comercial i és la coordinadora editorial de Filmin Portugal. Aquest doble posicionament entre el circuit de festivals i la realitat comercial li dota d’una visió preclara sobre les possibilitats de desenvolupament i ‘encaix’ dels projectes.

THIBAUT BRACQ

Llicenciat en Literatura i Filosofia, va realitzar posteriorment un Màster en Gestió d’Organitzacions Culturals. Compta amb una àmplia experiència guiant directors/es i productors/es emergents en el desenvolupament dels seus projectes. Del 2007 al 2012 va coordinar i dirigir el Paris Project, la plataforma de desenvolupament i coproducció del Paris Cinema IFF. També ha treballat durant 13 anys com a programador a l’Angers Premieres Plans Film Festival (2007-2019) i 7 anys com a coordinador de l’Angers Workshop (2012-2018).A més a més, ha estat involucrat en el training program La Fabrique de Cannes durant molts anys com a coordinador i com a membre del comitè de selecció. Ha treballat al Locarno IFF com a project manager pels programes Alliance for development i Open Doors, amb l’objectiu de llançar el seu nou programa de mentoria per a professionals asiàtics. Des del 2013 és un dels programadors internacionals de l’Ulaanbaator IFF a Mongòlia i des del 2020 dirigeix els Atlas Workshops, l’esdeveniment i la plataforma d’indústria del Marrakech IFF.

SUSANA SANTOS RODRIGUES

Portuguesa nascuda a Zimbàbue, Susana Santos és una professional amb una experiència polifacètica en la indústria cinematogràfica. Aquesta inclou programació de festivals de cinema, indústria, llicències de pel·lícules, consultoria de desenvolupament, distribució internacional i màrqueting.

Actualment Susana és programadora delegada per a Amèrica Llatina i Portugal del Festival de Cinema Internacional de Rotterdam i del Festival Cinéma du Réel, assessora de programació del Bildrausch FilmFest Basel i membre del comitè de selecció del Festival Internacional de Cinema de Rio de Janeiro i del Hubert Fons Bals. També és consultora internacional del Doha Film Institute; experta externa que avalua projectes per a Europa Creativa – Mitjans de comunicació de la Unió Europea i cofundadora del grup de distribució i producció VAIVEM.

CHARLES BIN

Charles Bin és un dels dos socis fundadors de Best Friend Forever, una companyia radicada a Brussel·les des del 2019 que posa el focus a portar acuradament pel·lícules d’autor dins del mercat internacional.BFF dóna suport a productors i directors, emergents o ja amb una carrera, portant els seus projectes a la realitat a través de vendes internacionals, desenvolupament financer o consultoria legal. La missió de BFF és crear un espai per a artistes, oferint distribució imaginativa i solucions de màrqueting. Els títols que inclouen ja el suport de BFF són: Atlantis, de Valentyn Vasyanovych (Millor pel·lícula a Venezia Orizzonti, 2019), Els Conductes, de Camilo Restrepo (Millor Pel·lícula a Berlinale, 2020) o Oleg, de Juris Kursietis que va rebre un premi a la Quinzaine des Réalisateurs Cannes del passat 2019.

ALBA PAZ

Alba Paz (València, 1983) és llicenciada en Comunicació Audiovisual per la Universitat de València i la Universitat Paris 3 – Sorbonne Nouvelle; graduada amb un D.E.A Interdisciplinari en Comunicació, especialitzada en cinema. Va començar la seva trajectòria professional en agències de comunicació i programes radiofònics espanyols i ha treballat en programes de la televisió valenciana, com a productora i guionista. L’any 2009, Paz es va instal·lar a Tolosa per a integrar-se en l’equip del festival Cinespaña, del qual forma part des de llavors i codirigeix des de 2017. A més, és responsable de la programació escolar i els tallers educatius d’aquest, intervenint sovint en escoles, instituts i universitats.També ha treballat en el festival Cinélatino, Rencontres de Toulouse, com a responsable del guest office i actualment imparteix classes de gestió cultural en la Universitat Capitole I i en la Universitat Jean Jaurès de Tolosa, on és membre expert del Comitè del Departament d’Espanyol.

MIQUEL ESCUDERO

Programador i crític de cinema, llicenciat en Comunicació Audiovisual i especialitzat en periodisme cultural i redacció de guions per la UAB. Nascut a Barcelona i resident a París, forma part del comitè de selecció de llargmetratges de la Semaine de la Critique del Festival de Cannes des de 2019 i treballa com a programador en el Festival Entrevues de Belfort des de 2020. 

Els seus articles han estat publicats en revistes com Sofilm, Dirigit Per, Caiman Quaderns de Cinema, Fotogrames i Compte i Raó. Des de 2016 és programador en Cinechilex, l’associació de cineastes xilens de l’exterior, on treballa amb la cineasta Pamela Varela. També és representant i curador del col·lectiu de cineastes d’avantguarda Obscuritads.

MARCO VALERIO

Va començar a treballar en la indústria del cinema fa més de 15 anys a Intramovies, primer en el departament de màrqueting i després en el departament de vendes. Ara és el responsable d’adquisicions i producció. Intramovies és una distribuïdora internacional independent que compta amb més de quaranta anys d’història. Aquesta col·loca un èmfasi especial en pel·lícules d’alta qualitat de primer i segon llargmetratge de directors talentosos i emergents. Cada any, Intramovies selecciona, entre pel·lícules presentades en els principals festivals internacionals, aquelles que presenten un alt valor artístic dins del mercat cinematogràfic. També és membre de EAVE Producers Network des de 2017.