XXII Edició: del 1 al 6 de desembre de 2022

Edició Física i online

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

Primer Test 2022

El Primer Test ofereix un espai de desenvolupament i d’assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquin rebre l’assessorament d’una acurada selecció d’experts internacionals. Durant dos dies, productors, programadors i agents de venda internacionals es troben a porta tancada a les jornades d’indústria del Festival REC per aportar la seva experiència, i així afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres de directors/es i productors/es emergents.

Des del 2014 el Primer Test ha col·laborat amb el llançament de produccions que han tingut un pes important en la cartografia cinematogràfica contemporània. Títols com Destello Bravío (2020), Les dues nits d’ahir (2019), Ojos Negros (2018), Júlia Ist (2017), Trinta Lumes (2017), Letters to Paul Morrisey, Ana de día (ambdues 2016) o Con el Viento (2015) han trobat en el Primer Test una oportunitat per a continuar fent créixer els seus projectes, obtenint espais de projecció i reconeixements a altres mercats i festivals internacionals.

Premis

El Primer Test 2022 continua ampliant i mantenint les seves línies de col·laboració amb diversos socis com L’Alternativa (Festival de Cinema Independent de Barcelona), el Festival de Málaga, el Festival Internacional de Cinema de Rotterdam, Catalan Films & TV, Deluxe i el Festival New Horizons. D’aquestes col·laboracions se’n deriven alguns dels premis als quals opten els projectes seleccionats:

  • Premis Deluxe Nacional i Internacional, atorgat pel comitè d’experts assistents i participants en les jornades Primer Test. El Nacional inclou: màster DCP OV amb la Versió Original, màster DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès, màster ProRess RGB i dos passis de la pel·lícula a la seva sala de projecció a Barcelona per a programadors i premsa. L’internacional inclou: màster DCP OV amb la Versió Original, màster DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès, dos passis de la pel·lícula seva sala de projecció a Barcelona per a programadors i premsa, lliurament de la pel·lícula als festivals que estigui seleccionat durant un any i generació de les KDMs necessàries per a la promoció de la pel·lícula als festivals.
  • Premi Málaga Work in Progress, atorgat pel comitè de selecció del Málaga WIP, consisteix en la directa selecció i participació del projecte premiat al mateix Málaga WIP 2022. 
  • Premi Cinemart, atorgat pel Catalan Films & TV, que consisteix en una acreditació per a participar en les activitats d’indústria i el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam. 

Les jornades del Primer Test es desenvoluparan els dies 1, 2 i 3 de desembre
de 2022