Primer Test 2022

El Primer Test ofereix un espai de desenvolupament i d’assaig per a projectes cinematogràfics en fase de postproducció que busquen rebre l’assessorament d’una acurada selecció d’experts internacionals. Durant dos dies, programadors i agents de venda internacionals es troben a porta tancada a les jornades d’indústria del Festival REC per aportar la seva experiència, i així afavorir l’èxit i l’entrada al mercat internacional de les obres de directors/es i productors/es emergents de l’Estat espanyol. A més de les jornades d’indústria, el RECLab d’enguany també oferirà als i les participants del Primer Test participar en un workshop enfocat a divulgar eines i donar a conèixer noves finestres de desenvolupament i públics, que es durà a terme el dia 1 de desembre. 

Des del 2014 el Primer Test ha col·laborat amb el llançament de produccions que han tingut un pes important en la cartografia cinematogràfica contemporània. Títols com Destello Bravío (2020), Les dues nits d’ahir (2019), Ojos Negros (2018), Júlia Ist (2017), Trinta Lumes (2017), Letters to Paul MorriseyAna de día (ambdues 2016) o Con el Viento (2015) han trobat en el Primer Test una oportunitat per a continuar fent créixer els seus projectes, obtenint espais de projecció i reconeixements a altres mercats i festivals internacionals.

EL PRIMER TEST T’AJUDA A PRENDRE BONES DECISIONS SOBRE EL FUTUR DE LES TEVES PROPOSTES CINEMATOGRÀFIQUES I A CONSTRUIR UNA XARXA DE CONTACTES DINS D’UN MERCAT EN CONSTANT TRANSFORMACIÓ

El comitè de selecció del Primer Test 2022 és el següent:

María Paula Lorgia

Assessora del Festival Sheffield Doc i programadora de la Cinemateca de Bogotà. Ha sigut jurat del Teddy Award-Berlinale i del Festival de Cinema de Dones de Dortmund, entre d’altes. És una gran coneixedora de l’espai creatiu llatinoamericà, sud-americà i europeu.

Jim Kolmar

Seleccionador del Festival de Cinema South by Southwest, on actualment exerceix d’assessor i en altres festivals com Tulum i Portland, sempre amb especial interès pel cinema hispanoparlant. Ha sigut jurat i part de comitès en esdeveniments com BAFICI, Bogotá Audiovisual Market, CONNeXT, CPH:DOX, Docaviv, DocsDF, IDFA, IFFPanama, el Festival de Cine de Cracòvia, New Horizons i Ventana Sur.

Anette Dujisin

Ha participat en diversos festivals italians, com la Settimana de la Crítica de Venezia, on va exercir de programadora. Establerta en l’actualitat a Portugal, distribueix diversos títols al circuit comercial i és la coordinadora editorial de Filmin Portugal.

Carla Sospedra

Productora d’Edna Cinema, fundada el 2021. Ha treballat en altres productores com Miss Wasabi Films i Avalon. És membre fundadora i vocal de Dones Visuals, on coordina AccióProducció.

Premis

Els premis que s’atorgaran aquest 2022 en el marc del Primer Test són els següents: 

Premi Deluxe Internacional, inclou la producció del Màster DCP OV amb la Versió Original, el Màster DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès, així com dues projeccions a la seva sala i el lliurament de la pel·lícula als festivals que estigui seleccionada durant un any i la generació de les KDMs necessàries per a la promoció del film. 

Premi Deluxe Nacional, inclou la producció del Màster DCP OV amb la Versió Original, Màster DCP Version File amb la versió amb subtítols en anglès i el Màster ProRes sRGB i dues projeccions de la pel·lícula per a programadors i premsa a la seva sala. 

Premi seguiment individualitzat i screening test, consisteix en la realització d’un screening test a Tarragona, previ a l’estrena de la pel·lícula, amb un públic prèviament seleccionat. Durant sis mesos, un/a expert/a en estratègia de màrqueting i distribució realitzarà un seguiment per al llançament del projecte. 

Premi Málaga Work in Progress, consisteix en la directa selecció i participació del projecte premiat al Málaga WIP 2022. 

Premi Cinemart, inclou una acreditació per a participar a les activitats d’indústria i el mercat de coproducció Cinemart, al Festival Internacional de Cinema de Rotterdam. 

El Primer Test està organitzat pel REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona i Play Acció Cultural, amb el suport de l’ICAA i AC/E. A més a més, col·laboren en aquest laboratori d’indústria, el PÖFF Tallinn Black Nights Film Festival, el Festival de Málaga, l’Alternativa (Festival de Cinema Independent de Barcelona), Catalan Films, Deluxe i el CineMart de Rotterdam. 

Projectes seleccionats

Experts

Per a qualsevol dubte o consulta sobre el Primer Test, us podeu adreçar a l’adreça electrònica: industry@festivalrec.com.

Les jornades del Primer Test es desenvoluparan els dies 2 i 3 de desembre
de 2022


Organitza:

Amb el suport de:

Col·laboren: