Malgrat Tot, Família

Una parella de mitjana edat conversa, aparentment tranqui·la, a l’entrada d’un restaurant. S’ha de celebrar un banquet, tothom és ‘a puesto’, arriba l’hora, però…els principals convidats encara no arriben. Certes decisions s’han de prendre amb calma: rebem als convidats? Ha de començar a tocar la banda? Servim la beguda? Això sí, un xopet de vodka no aniria malament… Les reaccions se succeeixen i tothom vol saber que està passant (Un altre vodka?), els somriures inicials es van torçant i no sabem com acabarà tot plegat.

Tot això seguit per una subtil càmera que acompanya, segueix i reinterpreta als personatges principals mentre ‘resolen’ la situació, en un espectacular pla seqüència que aprofita per a mostrar que els convidats van a la seva mentre el batibull es va fent més evident. Un únic i magistral pla seqüència que dóna vol a un film que més enllà del to sarcàstic qüestiona elements clàssics de la família (estatus, orígens, relacions) i la celebració social. I si tot això ho reguem amb vodka, preparem-nos per al que pot venir.

Una comèdia que competeix en mala bava amb “Silent Night” i que pot ser una de les sorpreses inesperades d’aquest XXI REC. Un altre xopet?

Premi del Público en el Festival de Vancouver

Estrena a Espanya