MABOROSI – INAUGURAL

Projecció Gratuïta amb l’entrada

Maborosi, conegut al Japó com “Maboroshi no Hikari” (en japonès, literalment “llum fantasma”, però millor traduït com “un truc de la llum”), és la primera pel·lícula de ficció de Hirokazu Koreeda, ja conegut pels seus documentals.

Estrenada a la Mostra del Cinema di Venezia el 1995, on es va fer amb el Premi a la Millor Fotografia, ja anticipa la sensibilitat del mestre japonès per a captar l’ànima de les persones, subratllant certs moments vitals amb naturalitat, senzillesa i belles imatges, com si estiguéssim assistint d’espectadors a un tros de vida. “Maborosi” conta la història de Yukimo (Makiko Esumi), esposa i mare d’un primer fill amb una vida feliç i tranquil·la, quan la tragèdia colpeja al seu espòs, Ikuo (Tadanobu Asano), i Yukimo es desconnecta del món, esperant que algú la rescati de la seva vida de records en una solitud ermitana fins que un amable vidu (Takashi Naitô) intenta treure-la de la seva closca.

Narrada amb gran fermesa d’estil per a ser un debutant i amb molta tendresa pels personatges, és una història dolça i salada com besar una llàgrima en una galta. Va viatjar pels festivals de tot el món i va posicionar al que sens dubte és un dels autors clau del cinema japonès i oriental, i referent ineludible del cinema contemporani mundial. Ha captivat al públic internacional amb prodigis com “Still Wallking”, “Miracle” (Kiseki), “Like father, like son”, o la recent “Shoplifters”, i al REC, també tindrem l’oportunitat de descobrir el seu últim èxit, encara per estrenar, BROKER.

Presentació en exclusiva a Catalunya