XXIII Edició: del 22 de novembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Metropol

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

GEN REC

El Festival REC aposta per la veu jove de Tarragona! En l’edició d’aquest 2023, que es durà a terme del 22 al 26 de novembre, iniciem GEN REC, una proposta que aproparà el Festival als joves de la ciutat i província de Tarragona. 

A través de GEN REC volem ajudar-los a formar les seves inquietuds cinematogràfiques i ho fem amb dues iniciatives. D’una banda, el programa formatiu anomenat ‘Joves Programadors’ i, de l’altra, l’ampliació del Jurat Jove del Festival. 

Programa formatiu Joves Programadors

Si tens entre 18 i 25 i vius el cinema, t’agradarà poder dissenyar el teu propi festival de cinema i escollir les pel·lícules que t’han impactat i que en poden formar part. Doncs el Festival REC és el teu lloc.

El programa formatiu Joves Programadors és una de les noves iniciatives del Festival i convida als més joves a participar dun programa de quatre sessions presencials en les quals podran aprendre, des de zero, com es pensa, sorganitza i es programa un festival. 

En les jornades de formació gratuïtes, diversos professionals en actiu mostraran, pas a pas, com es pensa un festival i com ho fan els professionals. El programa transmet coneixements bàsics per a saber com organitzar un festival de cinema i confeccionar la programació també de forma pràctica.  

Un dels seus punts forts serà que els participants dissenyaran la seva pròpia proposta de programació real, a partir dels coneixements adquirits durant les diferents sessions. 

Les sessions serviran per a confeccionar una proposta de programació a partir del visionat d’una selecció de pel·lícules en exclusiva. Cadascun decidirà, segons el seu criteri, quines pel·lícules haurien de participar en el festival. La millor proposta serà escollida per a formar part de la programació oficial de l’edició 2023 a pròxima edició del festival. A més, per a la proposta guanyadora també hi haurà un premi vinculat als festivals de cinema.

Les sessions del Programa formatiu Joves Programadors es duran a terme cada dimarts del mes d’octubre a l’Espai Jove Kesse de Tarragona, de 18:30 a 20:30 de la tarda.

Programa: 

  • 3 octubre. 1a sessió: Introducció. Què és un festival de cinema? i introducció a la programació + visionat d’una pel·lícula.
  • 10 octubre. 2a sessió: Programació de cinema + visionat d’una pel·lícula.
  • 17 octubre. 3a sessió: Gestió cultural + visionat d’una pel·lícula.
  • 24 octubre. 4a sessió: Presentació de la proposta de programació i deliberació de la guanyadora. 

Per a participar cal inscriure’s al següent formulari: 

Les inscripcions es podran realitzar fins al 25 de setembre.