GEN REC

El Festival REC aposta per la veu jove de Tarragona! En l’edició d’aquest 2023, que es durà a terme del 22 al 26 de novembre, iniciem GEN REC, una proposta que aproparà el Festival als joves de la ciutat i província de Tarragona. 

A través de GEN REC volem ajudar-los a formar les seves inquietuds cinematogràfiques i ho fem amb dues iniciatives. D’una banda, el programa formatiu anomenat ‘Joves Programadors’ i, de l’altra, l’ampliació del Jurat Jove del Festival. 

Programa formatiu Joves Programadors

Si tens entre 18 i 25 i vius el cinema, t’agradarà poder dissenyar el teu propi festival de cinema i escollir les pel·lícules que t’han impactat i que en poden formar part. Doncs el Festival REC és el teu lloc.

El programa formatiu Joves Programadors és una de les noves iniciatives del Festival i convida als més joves a participar dun programa de quatre sessions presencials en les quals podran aprendre, des de zero, com es pensa, sorganitza i es programa un festival. 

En les jornades de formació gratuïtes, diversos professionals en actiu mostraran, pas a pas, com es pensa un festival i com ho fan els professionals. El programa transmet coneixements bàsics per a saber com organitzar un festival de cinema i confeccionar la programació també de forma pràctica.  

Un dels seus punts forts serà que els participants dissenyaran la seva pròpia proposta de programació real, a partir dels coneixements adquirits durant les diferents sessions. 

Les sessions serviran per a confeccionar una proposta de programació a partir del visionat d’una selecció de pel·lícules en exclusiva. Cadascun decidirà, segons el seu criteri, quines pel·lícules haurien de participar en el festival. La millor proposta serà escollida per a formar part de la programació oficial de l’edició 2023 a pròxima edició del festival. A més, per a la proposta guanyadora també hi haurà un premi vinculat als festivals de cinema.

Les sessions del Programa formatiu Joves Programadors es duran a terme cada dimarts del mes d’octubre a l’Espai Jove Kesse de Tarragona, de 18:30 a 20:30 de la tarda.

Programa: 

  • 3 octubre. 1a sessió: Introducció. Què és un festival de cinema? i introducció a la programació + visionat d’una pel·lícula.
  • 10 octubre. 2a sessió: Programació de cinema + visionat d’una pel·lícula.
  • 17 octubre. 3a sessió: Gestió cultural + visionat d’una pel·lícula.
  • 24 octubre. 4a sessió: Presentació de la proposta de programació i deliberació de la guanyadora. 

Per a participar cal inscriure’s al següent formulari: 

Les inscripcions es podran realitzar fins al 25 de setembre.