Projecció Gratuïta amb l’entrada
Maborosi, conegut al Japó com “Maboroshi no Hikari” (en japonès, literalment “llum fantasma”, però millor traduït com “un truc de la llum”), és la primera pel·lícula de ficció de Hirokazu Koreeda, ja conegut pels seus documentals.
Estrenada a la Mostra del Cinema di Venezia el 1995, on es va fer amb el Premi a la Millor Fotografia, ja anticipa la sensibilitat del mestre japonès per a captar l’ànima de les persones, subratllant certs moments vitals amb naturalitat, senzillesa i belles imatges, com si estiguéssim assistint d’espectadors a un tros de vida. “Maborosi” conta la història de Yukimo (Makiko Esumi), esposa i mare d’un primer fill amb una vida feliç i tranquil·la, quan la tragèdia colpeja al seu espòs, Ikuo (Tadanobu Asano), i Yukimo es desconnecta del món, esperant que algú la rescati de la seva vida de records en una solitud ermitana fins que un amable vidu (Takashi Naitô) intenta treure-la de la seva closca.
Narrada amb gran fermesa d’estil per a ser un debutant i amb molta tendresa pels personatges, és una història dolça i salada com besar una llàgrima en una galta. Va viatjar pels festivals de tot el món i va posicionar al que sens dubte és un dels autors clau del cinema japonès i oriental, i referent ineludible del cinema contemporani mundial. Ha captivat al públic internacional amb prodigis com “Still Wallking”, “Miracle” (Kiseki), “Like father, like son”, o la recent “Shoplifters”, i al REC, també tindrem l’oportunitat de descobrir el seu últim èxit, encara per estrenar, BROKER.
Presentació en exclusiva a Catalunya
Una nit plujosa una jove abandona el seu nadó a les portes d’una església. El nounat és recollit per dos homes que es dediquen a robar nadons abandonats per vendre’ls a pares disposats a pagar una tarifa. Quan la jove torna a l’església, arreplega, descobreix el negoci il·legal de tots dos homes i decideix unir-s’hi per trobar els pares adoptius més adequats. En aquest inusual viatge per carretera, el destí dels que es creuin en la vida del nen canviarà radicalment.
Després de projectar la seva Opera Prima “Maborosi” a la gala inaugural el 30 de novembre al Teatre Tarragoona, recuperem l’última pel·lícula d’un dels directors asiàtics més volguts de l’últim segle: Hirokazu Koreeda. Amb el seu lluminós estil habitual, signa una bella road-movie amb algunes de les estrelles més rutilants del cinema sud-coreà, com Song Kang-ho, el a qui recordarem per ser el pare de “Parásitos“.
Estrenada al Festival de Cannes 2022
Un nen de 12 anys que compon cançons punk, adults que juguen amb pistoles, una dona paranoica, eufòria i la destrucció per la destrucció. La història de diferents personatges que es trobaran a la Gotemburg dels nostres dies en una explosiva pel·lícula que posa a proves els límits de la ficció i el documental.
Així és l’Opera Prima de Ruben Östlund, el director suec més estimulant dels últims anys, guanyador de dues Palmes d’Or a Cannes, entre elles, “TRIANGLE OF SADNESS”, que també veurem al REC el divendres dia 2, a les 22:20h.
Guanyador de la Palma d’Or en l’últim Festival de Cinema de Cannes, “Triangle of Sadness” de Ruben Östlund, és la consagració definitiva del director suec, i us la portem en pre-estrena exclusiva després de la presentació de la seva Opera Prima, “The Guitar Mongoloid”. La pel·lícula, que promet ser un dels títols més esperats, polèmics i controvertits de la temporada, és una sàtira irresistible on es trenquen els rols socials, els estereotips de gènere i les barreres de classe. Un parell de models, Carl i Yaia (Harris Dickinson i Charlbi Dean), s’embarquen en un creuer de luxe amb un estrany grup de super rics i un comandant (Woody Harrelson) aficionat a la beguda i Karl Marx. Tot sembla agradable i “instagrammejable” al principi, però un esdeveniment catastròfic transforma el viatge en una aventura on tota la jerarquia es posa potes enlaire. Rebuda pel públic de Cannes amb autèntiques ovacions a la sala durant la projecció oficial, “Triangle of Sadness” és la segona pel·lícula d’Östlund a guanyar la Palma d’Or després de “The Square”, i és una comèdia àcida i una crítica mordaç que dispara en totes direccions. Des d’ara mateix, una de les pel·lícules de la temporada.
Estrena a Catalunya
Guanyadora Palma d’Or al Festival de Cannes (segona d’Östlund després de “The Square”)