24 de novembre

Sessió Vermut, Opera Prima, Afro!, Pantalla Tarraco

PROGRAMACIÓ

SESSIONS VERMUT//TEATRET DEL SERRALLO

GLORIA//12h
SINOPSI
gloria sessions vermut festival rec tarragona

24 de novembre

12h// Teatret del Serrallo

DIR. Sebastian Lelio

110′ Xile 2013

VOE

Gloria, prop dels 60, està divorciada i té dos fills que van volar del niu fa temps. Dona forta i independent, es dedica a freqüentar festes de madurs solters a la recerca de companyia per a mitigar la solitud en la que es troba. Una fràgil felicitat que aviat es veurà alterada i haurà de prendre decisions.

Aquesta sinopsi a penes conté el simbolisme i poder referencial que ha adquirit “Gloria” amb els anys. Guanyadora a “Cinema en Construcció” de Sant Sebastià i estrenada a la Berlinale fa ja deu anys, va significar un canvi de discurs de la presència de la dona al cinema a Llatinoamèrica, donant al seu cinema una nova rellevància, i situant en el mapa mainstream a Sebastián Leilo (Oscar 2017 per “Una dona fantàstica”).

“Gloria” va consagrar definitiva i internacionalment a la gran Paulina Garcia, que es va fer amb el premi a Millor Actriu a Berlin 2013, tenint la sort de comptar amb ella per a explicar-nos el film i la seva transcendència, en el seu desè aniversari.

Amb la presència de l’actriu protagonista, Paulina García

OPERA PRIMA//TEATRE METROPOL

LOVE IS A GUN//16h
SINOPSI
love is a gun opera prima rec tarragona

24 de novembre

16h// Teatre Metropol

Director/ra: Lee Hong-Chi

81′ Taiwan. 2023

VOEAng i Cat

 

Des de que va sortir de la presó, “Sweet Potato” s’ha conformat amb manejar un petit negoci d’escassos ingressos enfront del mar, intentant continuar ‘net’. Mentre segueix turmentat pels actes del passat, reapareix Maozi, un antic col·lega que li ofereix una oportunitat de treball ‘brut’.

El debut de l’actor Lee Hong-Chi (“Thanatos, drunk”,“Llarg viatge cap a la nit”), és una potent declaració d’intencions d’estètica envolupant, nostàlgica i seductora, que el posa darrere els passos de Lee Chang-Dong o Wong Kar Wai. Abrigallat per un càsting de noves veus (una galeria de tipus durs peculiars), els amants del cinema asiàtic contemporani tenen davant seu un ‘instant cult’ per a les seves vitrines. Amb vestit de cinema de gènere i un halo de misteri, “Ai shi yi ba qiang” és un retrat millenialcasiZ, mostrant els dubtes, conviccions i contradiccions de la seva generació. Captivadora i irremeiablement cool, “L’amor és una arma” és un film inusual, amb les seves pròpies normes: un noir existencial, visualment embriagador.

 Millor Opera Prima al Festival de Venecia.

Estrena a  Espanya

LE RAVISSEMENT//20.10h
SINOPSI
le ravissement opera prima rec tarragona

24 de novembre

20.10h// Teatre Metropol

Director/ra: Iris Kaltenbäck. 

97′ França. 2023

VOSAng i Cat

 

La Lydia, una llevadora totalment involucrada en la seva carrera, sent que li defuig el sentit de la seva vida. Va ser a causa d’una ruptura, l’embaràs de la seva millor amiga Salomé, o la seva trobada amb el Milos, amb qui podria tenir una potencial nova relació? Absorbida per la seva feina, i aparentment perduda, aviat haurà de prendre decisions claus a la seva vida, i que marcaran el seu camí. Família i maternitat, amor i amistat… qüestions universals desdibuixades entre accions, dilemes i moralitats.

Conduïda per la presència encisadora de la Lydia, i per la ma mestre d’una directora que fa un gran estudi de personatges, ens veiem atrapats per una apassionant història que com menys sapigueu, millor. Així que no us volem ‘robar’ el privilegi de qui la viu per primera vegada.

Amb una entrada tan potent i fascinant a la direcció i el guió, tractant temes com la soledat, l’amor, o la vida a la gran ciutat amb profunditat psicològica, la debutant Iris Kaltenbäck confirma que és sens dubte un talent a seguir. Tendra, emotiva i inquietant al mateix temps, LE RAVISSEMENT t’encisa i se t’endú per camins diversos als braços de la Lydia en la seva recerca vital.

 Premi SACD a la Semaine de la Critique de Cannes

Menció especial a l’estrena del Festival de Cinema de Zuric a Espanya

AFRO!//TEATRE METROPOL

MAMI WATA//18h
SINOPSI
the sweet east opera prima rec tarragona

24 de novembre

18h// Teatre Metropol

Dir. C.J. Obasi

110′ Nigèria. 2023

VOSAng i Cat

 

MAMI WATA és la totpoderosa deessa marítima que cuida la pau a la vila d’Iyi. Però aquesta harmonia es veu sobtadament amenaçada, i dues germanes reaccionaran a les amenaces externes, per a retornar la glòria de la deessa sirena a la terra.

Un relat folklòric de cinema fantàstic, una història atàvica i sideral que, carregada de misteri planteja els conflictes de l’ahir, de l’avui (i potser del demà), del continent africà. Amb una fotografia seductora, suggestiva i evolvent, MAMI WATA és una aventura clàssica i futurista alhora, un viatge que ens descobreix el folklore de l’Àfrica Occidental, carregada de simbolismes i amb imatges que t’acompanyaran després de la projecció.

Millor fotografia al Festival de Sundance 2023

Representant de Nigèria als Oscar 2024.

Estrena a Espanya

YO CAPITAN//22.20h
SINOPSI
yo capitan afro! rec 2023

24 de novembre

22.20h// Teatre Metropol

Dir. Matteo Garrone

121′ Itàlia, 2023

VOSCat

 

Seydou i Moussa són dos joves amics de Dakar que decideixen recórrer el llarg camí que els separa d’Europa, allí podran complir els seus somnis d’adolescents. Però abans hauran de passar per diversos països, desventures, policies i traficants. El mestre Mateo Garrone (“Gomorra”, “Dogma”), que ja s’havia interessat per la situació dels migrants africans en el seu debut “Terra di mezzo” (1996), ens regala un intens i commovedor viatge iniciàtic narrat des del punt de vista dels joves.

Una pel·lícula enlluernadora, un testimoniatge construït des de la col·laboració de múltiples africans, que intenta donar-los veu perquè vegem una de les tragèdies humanes contemporànies més dramàtiques des dels seus ulls, i ens dóna el contrapunt europeu al nostre programa AFRO! Una odissea èpica imperdible per a conèixer i entendre a l’altre.

Lleó d’Or al Millor Director a Venezia (i altres 10 premis)

Premi del Público a la Millor Pel·lícula Europea al Festival de Sant Sebastià.

Nominada a la Millor Pel·lícula i Millor Director als Premis de l’Acadèmia Europea

PANTALLA TARRACO//BAR L’ALQUIMISTA

NEGU HURBILAK//18h
SINOPSI
slow opera prima rec tarragona

24 de novembre

18h// Bar l’Alquimista

Dir. Col·lectiu Negu

90′ Espanya. 2023

VOSE

El Col·lectiu Negu, integrat per joveníssims directors, va sorprendre a tots al RECLab 2022, amb una història lírica i meditativa en el qual el silenci pren forma i diu moltes més coses que els crits. Filmada en un poètic 16 mm, la història es desenvolupa en un poble basc pròxim a la frontera francesa en el moment en que ETA anuncia el cessament de l’activitat terrorista, i mitjançant la reflexió i el pas del temps aconsegueix abordar sense estridències el conflicte basc i les seves ferides obertes. En el nostre Lab es va fer amb dos premis i en la seva estrena mundial al prestigiós Festival de Locarno va aconseguir un esment especial. Després de la seva estrena a Valladolid, tornen a la ciutat per a ajudar-nos a estrenar la Sala Tarraco.

RECLab 2022 Premi Deluxe i Cinemart Rotterdam

World Premiere a Locarno. Cineaste del Presente. Menció Especial

ONCE UPON A TIME IN UGANDA//20h
SINOPSI
slow opera prima rec tarragona

24 de novembre

20h// Bar l’Alquimista

Dir. Cathryne Czubek i Hugo Perez.

94′ EEUU. 2020

VOSE

Hollywood, Bollywood, Nollywood? Bah… Si encara no has descobert Wakaliwood, és que fins ara no has vist res! Nabwana, un fabricant de maons d’Uganda, s’ha fet un nom per les seves increïbles pelis d’acció, bojament divertides, artesanals, plenes d’arts marcials inventades, armes impossibles i caps que exploten: pura fantasia.

Quan l’Alan, des d’USA, ho descobreix per Internet, decideix anar en la seva cerca per a ajudar-lo a llançar la seva carrera internacional. Més enllà del kung-fu, els caníbals i els riures, “Érase una vegada a Uganda” és una carta d’amor al Do It Yourself, a la passió i a l’esperit del cinema independent, i ens recorda (“gràcies!”),  la increïble sensació de gaudir el cinema en comunitat i perquè ens enamorem del cinema des del primer moment. Wakaliwood Forever!!

World Premiere a South By SouthWest FF (SXSW, Austin)

VIVA EROTICA//23h
SINOPSI
slow opera prima rec tarragona

24 de novembre

23h// Bar l’Alquimista

Selecció de curts eròtics finesos

Des del celler de la col•lecció Viva Erotica, us presentem una desfilada de la història desconeguda del cinema, en la seva forma més pura: una selecció de curts. Des del porno més primerenc i peculiar, o l’animació entremaliada dels anys 70, fins a una petita sorpresa jazzística de Finlàndia. Aquest espectacle, estrictament per a majors de 18 anys (en tots els sentits), convida a aquells que s’atreveixin, a presenciar els plaers de la desimboltura i a experimentar el meravellós món del que és inesperat… on la mida no importa!