La XXIII edició del REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona, que se celebrarà del 22 al 26 de novembre, manté obert el procés d’inscripció de propostes de llargmetratges espanyols en fase de postproducció, que es valoraran en el marc de la X edició de les jornades Primer Test del RECLab. El termini finalitza el pròxim 9 d’octubre a les 24 h. 

Tots els interessats ja poden llegir les bases completes de participació i omplir el formulari per a participar en el Primer Test 2023 a la pàgina web del Festival (PRIMER TEST). Qualsevol dubte es pot remetre a l’adreça de correu industry@festivalrec.com

El Primer Test del XXIII REC celebrarà, aquesta tardor, la desena edició i manté l’objectiu d’obrir camí als professionals del futur. Les jornades ofereixen als candidats temps, ajuda i espai per a finalitzar els seus llargmetratges en fase de postproducció. En la darrera edició del Primer Test del Festival REC van participar-hi produccions com 20.000 ESPECIES DE ABEJAS, CREATURA, NEGU HURBILAK ON THE GO.  

El X Primer Test es durà a terme els dies 23, 24 i 25 de novembre de 2023, a Tarragona, en el marc de la XXIII edició del Festival REC. Els projectes seleccionats es presentaran en sessió a porta tancada davant d’una selecció internacional de programadors/es, consultors/es i agents de venda i de distribució, amb l’objectiu de generar debats constructius i creatius per tal d’afavorir l’accés d’aquests projectes al mercat internacional. 

Inscripcions:

Enguany, la trobada professional comptarà amb la presència d’una doctor edit i es durà a terme un workshop enfocat a divulgar eines i espais per als i les professionals del sector, així com donar a conèixer noves finestres de desenvolupament i públics. 

Comitè de selecció de projectes

El Primer Test 2023 compta amb un comitè de selecció de projectes integrat per professionals amb experiència en festivals d’àmbit internacional. Aquest és l’elenc de membres: 

Jim Kolmar

Seleccionador del Festival de Cinema South by Southwest (Austin, USA), i assessor als festivals de cinema internacionals de Tulum i Portland.

Frida FAN

Assistent de direcció del departament de programació i competició cinematogràfica del Festival Internacional de Cinema de Xangai (Xina). Organitza el SIFF PROJECT, plataforma de project match making de Shanghai International Film Festival. 

Anette Dujisin

Assessora de Festivals de cinema, mercats i distribució comercial audiovisual, amb gran experiència com a programadora, entre d’altres, a la Settimana de la Crítica de Venezia.

Ariadna Dot

Productora executiva a Lastor Media (LIBERTAD, 10.000 KM, etc.), productora catalana guanyadora de l’Ós d’or a la Berlinale amb ALCARRÀS i premi a la millor pel·lícula europea de la Quinzena de Cineastes de Cannes amb CREATURA.