El Festival REC aposta per la veu jove de Tarragona! En l’edició d’aquest 2023, que es durà a terme del 22 al 26 de novembre, iniciem GEN REC, una proposta que aproparà encara més el Festival als joves. 

A través de GEN REC volem ajudar-los a formar les seves inquietuds culturals i cinematogràfiques i ho fem amb diverses iniciatives, d’entre les quals destaquen: Joves Programadors i l’ampliació del Jurat Jove del Festival. 

Joves Programadors

Si tens entre 18 i 25 anys, t’agrada el cinema, vols saber com es crea un festival des de dins i vols aprendre sobre programació de cinema, aquesta és la teva oportunitat.

El programa Joves Programadors convida els joves a crear la seva pròpia proposta de programació per al festival, el qual obre les seves portes en una acció participativa, on els joves participaran de la programació oficial del Festival proposant una selecció de pel·lícules que arribaran al públic del festival durant el pròxim mes de novembre.

Perquè els participants disposin de les eines i coneixements necessaris per a aquesta acció participativa, el Festival organitzarà unes sessions introductòries al món dels festivals i la gestió cultural. A través de quatre sessions presencials impartides per professionals en actiu els participants aprendran des de zero com es pensa, s’organitza i es programa un festival, obtenint els coneixements bàsics de l’organització d’activitats culturals per a idear la seva pròpia proposta de programació.

Ho faran a través del visionat de pel·lícules en exclusiva, xerrades i la presentació del seu projecte. Com a resultat de les dinàmiques de treball dels participants sortiran algunes de les propostes que podrà gaudir el públic del REC 2023. A més, també es comptarà amb un premi relacionat amb els festivals de cinema.

Les sessions del programa Joves Programadors es duran a terme els dies 3, 10, 17 i 20 d’octubre a l’Espai Jove Kesse de Tarragona.

Per a participar cal inscriure’s al següent formulari:

Les inscripcions es podran realitzar fins al 25 de setembre.  

Jurat Jove

El Jurat Jove, d’àmplia tradició al Festival des que es va llançar el 2013, enguany veurà ampliades el nombre de places de participació, per tal de donar espai al públic més dinàmic i implicat del territori. Si tens entre 18 i 30 anys, t’agrada el cinema i vols fer sentir la teva veu, pots ser Jurat Jove de la nova edició del Festival REC.

Una gran possibilitat de viure el Festival des de dins, gaudir de les seves projeccions i ambient, conèixer els convidats i entrar en contacte amb altres cultures.

Com a membres del Jurat Jove, els participants assistiran a totes les projeccions de la competició Internacional Opera Prima,. A partir de la seva valoració, i amb una deliberació final conjunta, decidiran la proposta mereixedora del premi del Jurat Jove.

Al llarg de diverses accions participatives, la iniciativa GEN REC donarà espai als més joves per fomentar el coneixement del món cultural, experiències enriquidores, i la possibilitat de gaudir el Festival des de dins.

Per a participar cal inscriure’s a:

Les inscripcions es podran realitzar fins al 10 de novembre. 

Per a participar és imprescindible tenir disponibilitat del 22 al 26 de novembre, els dies que se celebra el festival.