Ja queda menys per veure a Tarragona les millors òperes primes d’arreu del món! El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona torna aquest 2023, amb una nova edició, que es durà a terme del 22 al 26 de novembre. 

Seguim promocionant els nous talents cinematogràfics i creadors emergents a través de la secció oficial Opera Prima. Des del present, volem parlar i gaudir de la creació del futur, i amb aquests objectius, obrim les bases de presentació de la 23a edició del REC. 

S’acceptaran obres de qualsevol format, sempre que es tracti d’un primer o segon llargmetratge —quan el primer no hagi estat estrenat comercialment a l’Estat espanyol— ficció o documental, amb un mínim de 60 minuts de duració, finalitzat entre gener de 2021 i setembre de 2023, i no estrenat en pantalles comercials espanyoles. El termini de presentació finalitza el pròxim l’1 de setembre, a les 24 hores

L’àmbit de participació és internacional. Un Jurat Internacional atorga el Premi a la Millor Pel·lícula de la secció competitiva d’Òpera Prima amb una dotació econòmica de 5.000 euros. 

És necessari i obligatori per a poder ser seleccionat que es completi el formulari d’inscripció i que s’entregui dins de les dates marcades la documentació requerida en cada cas a l’oficina del Festival. En cas contrari, els participants quedaran exclosos del procés de selecció.