L’audiovisual recorre la trajectòria de joves migrats i la seva evolució després de la seva arribada a Tarragona
Oferir una oportunitat laboral en un àmbit global, més enllà d’haver obtingut una feina. Aquest és el principal objectiu del programa Treball i Formació Joves Tutelats i ex tutelats, que organitzen l’Ajuntament de Tarragona, mitjançant Tarragona Impulsa, i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).
Els responsables d’aquest programa han tutoritzat l’elaboració d’un documental, que duu per títol Més enllà de la frontera i que el Festival REC 2022 ha projectat aquest diumenge en el marc de la programació d’enguany. L’acte de projecció ha comptat amb la presència de l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà; el conseller d’Educació, Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Manel Castaño; la directora de la Casa dels Oficis, Alba Navarro, i del col·lectiu que ha treballat per a fer realitat el documental, que s’ha projectat al Teatre Metropol.
Un total de 10 joves d’entre 19 i 20 anys han participat en la confecció i rodatge del projecte. Tots ells van arribar a la ciutat com a migrants i van accedir a pisos tutelats, totalment sols, i veuen la iniciativa com una forma de desenvolupar el seu futur. Gràcies al curs de Creació de continguts audiovisuals i Community manager de la Casa d’Oficis, l’audiovisual mostra la visió de quatre dels joves que participen d’aquest programa.