El Festival REC, conjuntament amb Catalan Films, ha endegat una nova col·laboració amb New Horizons Studio+, un programa de formació per a directors/es i productors/es que desenvolupen el seu primer o segon llargmetratge, organitzat per la New Horizons Association i la Creative Europe Desk Poland.

“L’assistència al New Horizons Studio+ ha suposat el primer pas cap a la internacionalització del projecte “ajudant a posicionar millor la pel·lícula a nivell de marketing i a preparar els materials per a mercats internacionals”.

Mireia Graell

Durant quatre dies de tallers i conferències, els i les participants han rebut formació sobre temes relacionats amb la promoció i el desenvolupament dels seus projectes. En aquesta edició, una de les vuit propostes internacionals és el projecte fílmic català La fúria. La directora Gemma Blasco i la productora Mireia Graell han participat recentment del programa de formació en el marc del festival polonès New Horizons. D’aquesta experiència, Mireia Graell destaca que l’assistència al New Horizons Studio+ ha suposat el primer pas cap a la internacionalització del projecte “ajudant a posicionar millor la pel·lícula a nivell de marketing i a preparar els materials per a mercats internacionals”. En aquest sentit, Catalan Films ha posat èmfasi en la importància de crear relacions estables amb mercats i iniciatives de formació per a promoure la participació de la indústria catalana en aquests espais. Les seves responsables han apuntat que “la col·laboració amb New Horizons Studio+ i el REC ha estat molt satisfactòria en aquesta primera edició i esperem repetir-la en un futur”.