XXIII Edició: del 22 de novembre al 26 de novembre de 2023

Teatre Metropol

Projeccions prèvies al CaixaForum Tarragona

Nous companys de viatge del Festival REC

El Festival REC, conjuntament amb Catalan Films, ha endegat una nova col·laboració amb New Horizons Studio+, un programa de formació per a directors/es i productors/es que desenvolupen el seu primer o segon llargmetratge, organitzat per la New Horizons Association i la Creative Europe Desk Poland.

“L’assistència al New Horizons Studio+ ha suposat el primer pas cap a la internacionalització del projecte “ajudant a posicionar millor la pel·lícula a nivell de marketing i a preparar els materials per a mercats internacionals”.

Mireia Graell

Durant quatre dies de tallers i conferències, els i les participants han rebut formació sobre temes relacionats amb la promoció i el desenvolupament dels seus projectes. En aquesta edició, una de les vuit propostes internacionals és el projecte fílmic català La fúria. La directora Gemma Blasco i la productora Mireia Graell han participat recentment del programa de formació en el marc del festival polonès New Horizons. D’aquesta experiència, Mireia Graell destaca que l’assistència al New Horizons Studio+ ha suposat el primer pas cap a la internacionalització del projecte “ajudant a posicionar millor la pel·lícula a nivell de marketing i a preparar els materials per a mercats internacionals”. En aquest sentit, Catalan Films ha posat èmfasi en la importància de crear relacions estables amb mercats i iniciatives de formació per a promoure la participació de la indústria catalana en aquests espais. Les seves responsables han apuntat que “la col·laboració amb New Horizons Studio+ i el REC ha estat molt satisfactòria en aquesta primera edició i esperem repetir-la en un futur”.