-La projecció de EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA es durà a terme el pròxim dissabte, 1 de desembre, en un acte que s’iniciarà a partir de les 22 hores al Teatre Metropol.


-L’entrada a la projecció és lliure, però serà necessària una invitació que es pot recollir en diferents punts de la ciutat.

 

-La cloenda del festival recupera la primera pel·lícula de Juanma Bajo Ulloa (director de ‘Airbag’) com és ALAS DE MARIPOSA, amb presència del director. 

El Teatre Metropol es vestirà de gala per acollir, aquest dissabte 1 de desembre, en estrena absoluta a l’Estat Espanyol, la projecció de la darrera pel·lícula de l’aclamat director Emir Kusturica, en un acte que obrirà oficialment la programació del Festival REC 2018.  


El catàleg d’estrenes a l’àmbit estatal que el festival ofereix dins de la secció oficial a concurs -OPERA PRIMA- s’engreixa, d’aquesta manera, amb una nova proposta en forma de documental que es podrà veure de manera exclusiva a Tarragona, que es converteix en la primera ciutat de l’Estat en projectar aquest documental que ens presenta la figura José Alberto «Pepe» Mujica Cordano, agricultor i polític uruguaià i senador pel Front Ampli, que va ser el 40è president de la República entre 2010 i 2015 en guanyar les eleccions presidencials del 2009. Un president que va trencar motlles pel seu carisma especial, i es va convertir en un fenòmen global pel seu estil de vida humil i les seves propostes de caire social i humà.


L’acte és obert a tothom i serà una bona ocasió per a presentar tota la programació del festival, que es durà a terme de l’1 al 9 de desembre. Aquest dissabte 1 de desembre, a partir de les 22 hores, el vestíbul del teatre es transformarà en un punt de trobada de públic, directors, programadors i premsa, que podran gaudir d’un tast especial de Cervesa Les Clandestines just abans de la projecció d’aquesta estrena. Les invitacions per poder assistir a aquest acte, coorganitzat conjuntament pel Festival REC i l’Ajuntament de Tarragona es poden aconseguir en diferents punts de la ciutat (entre ells Shiva Music, El Lloro i La Cantonada). 


Més informacio sobre la pel·lícula inagural del Festival REC 2018: 

EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA 

Dissabte 1 | 22h | Teatre Metropol

Aclamat en dues ocasions com a guanyador de la Palma d’Or a Cannes, el director Emir Kusturica, s’asseu a la taula amb José Mújica, expresident de l’Uruguai. Acompanyats també de la dona d’en Pepe, crucial durant tota la seva vida, prenen mate, visiten el seu hort i departeixen sobre el sentit de la vida des d’una perspectiva política, filosòfica, estètica, i fins i tot poètica. També els visiten antics col·legues, i comparteixen moments de la seva vida actual, mentre anem coneixent l’home que va sorprendre el món pels seus valors i va esdevenir tot un fenomen i referent.

El documental recorre diferents moments en la vida de Mújica, fent un retrat amable d’un home humil que va esdevenir president de l’Uruguai mentre es mantenia fidel a les seves creences alhora que empentava i alenava el canvi. Encara orgullós del seu passat com a activista polític i guerriller (el que li va valdre 12 anys de presó), se’ns presenta a “El Pepe” com un líder global iconoclasta que encara s’atreveix a somiar amb un món millor.

“Impressionat per ell i el seu treball, i celebrant la utopia i la virtut, vaig fer aquest film”. Emir Kusturica.

La pel·lícula va ser estrenada mundialment a la Mostra de Venezia, on va rebre el Premi CICT-UNESCO, i s’estrena a l’Estat espanyol en el marc del Festival REC.

 


El film que s’endinsa en el concepte de revolució, un dels temes que planteja el Festival REC 2018 

La pel·lícula EL PEPE, UNA VIDA SUPREMA, que es podrà veure fora de concurs, encaixa plenament en el festival d’enguany, ja que s’inclou també en la línia del cicle RECvolucions, que inclou pel·lícules que recullen una reflexió sobre l’esperit revolucionari en l’actualitat, 50 anys després d’un dels fets fonamentals del segle XX, com és el Maig del 68, una revolta que va mostrar les ‘costures’ d’un sistema que semblava intocable. La renovació de l’Humanisme i la presa de consciència que els gests de cada persona podien canviar l’entorn van ser grans aportacions del moviment desencadenat aquell mes de maig.

Per aquest motiu, enguany es presenta dins del festival, el cicle RECvolucions, que durant els dies del festival -de l’1 al 9 de desembre- inclourà les projeccions de M.I.A i COMANDANTE ARIAN (de la directora tarragonina Alba Sotorra) films que ajuden a completar el quadre sempre difós d’una realitat en canvi constant. 

La cloenda revisitarà, el 8 de desembre, una de les primeres pel·lícules del director Juanma Bajo Ulloa:  ALAS DE MARIPOSA 

De la mateixa manera que la inauguració del Festival REC d’enguany se centra en un nom imprescindible del cinema internacional de les últimes dècades, l’acte de cloenda serà un homenatge a un dels directors imprescindible per la configuració del cinema espanyol en els darrers anys, com és Juanma Bajo Ulloa, que ha signat, entre altres, la pel·lícula ‘Airbag’. 

Enguany la mirada enrere es dedica a Juanma Bajo Ulloa, un dels primers de la seva generació de realitzadors que va aconseguir donar-se a conèixer amb ALAS DE MARIPOSA. Goya a la Millor Direcció Novell, la pel·lícula també el va convertir en el director més jove en fer-se amb la Concha de Oro del Festival de San Sebastián. Una pel·lícula que el festival recupera en el seu acte de cloenda, amb la presència del director, que es desplaçarà fins a Tarragona per assistir a la projecció i atendre als mitjans de comunicació. 


La trajectòria de Bajo Ulloa serà la protagonista d’una secció que proposa una reflexió i retrospectiva sense arribar a ser inabastable, sobre la trajectòria d’un dels directors de l’Estat espanyol que resulta imprescindible per entendre la realitat del sector. L’acte de projecció i trobada amb el director serà el dissabte, 8 de desembre, a l’Antiga Audiència, a partir de les 22 hores, un acte en el qual també s’entregaran els premis del Festival REC 2018. 

Patrocinadors i col·laboradors del festival 


El Festival REC està coorganitzat amb Ajuntament de Tarragona, amb el finançament de la Generalitat de Catalunya, Obra Social La Caixa, Repsol, Diputació de Tarragona, Acción Cultural Española AC/E, programa Media de Creative Europe (a través del programa WRAP!) i Palau Firal i de Congressos de Tarragona

També compta amb el patrocini de la Fundació Tarragona Smart Mediterranean Region i la Càtedra Tarragona Smart Mediterranean City (Jornada Professional i EngegaR/48 H), Consell Comaracal del Tarragonès (programa Mira’m), Catalan Films (One-To-One, Primer Test), URV (“El REC va a la Universitat”), i Institut Català de les Dones a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) (projeccions Tódalas Mulleres que Coñezo i Viaje al Cuarto de una Madre). 

També han col·laborat en aquesta edició del festivalTarragona Turisme, Tarragona Convention Bureau, Tarragona Film Office, Teatret del Serrallo, Port de Tarragona, AG Planning, Casa Joan Miret, Xarxa de Centres Cívics de Tarragona, Departament de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, Eclair, L’Alternativa, Cinemart Rotterdam, Dopigraf, Signo, Trasladia, Hotel Lauria, Renfe, Les Clandestines, Entrecopes, Cappucino Tarraco, El Ruc, Korxo Vins&Tapes, Vermuts Miró, Piqué, La Masrojana, El Lloro, Shiva Music, La Cantonada, Minipop, Tecletes, Rusc Produccions, Carnet Jove, Club Tr3sC, Catalunya Film Festivals, Arcamedia, Biaudio, Cineclub La Ràpita, Cineclub Altafulla, Sala Zero, Studi7 i Atrapalo.