El REC 2017 ja té imatge, dissenyada pels tarragonins Àngela Balcells i Pablo Carpal, guanyadors del concurs de disseny promogut pel festival

Cartell guanyador del concurs d’imatge REC 2017

Avui s’ha presentat a Tarragona la nova imatge del REC Festival Internacional de Cinema, que tindrà lloc a la ciutat del 4 al 10 de desembre de 2017.

El festival anirà precedit, com ja és habitual, d’un programa previ durant el mes de novembre. Enguany, aquest tast previ al festival sota el títol Women On Fire, estarà centrat en films realitzats per dones directores.

El REC pren la temperatura al panorama cinematogràfic femení tot just 5 anys després de que el programa Girls On Fire presentés a Tarragona les joves directores que començaven a despuntar en aquell moment.

El programa es podrà veure els dies 7, 14, 23 i 30 de novembre a l’Auditori CaixaForum (C/Colom 2), a les 20h de la tarda.

La primera sessió, el dimarts 7, comptarà amb la presència de la directora catalana Elena Martín, que, després de protagonitzar la multipremiada Les amigues de l’Àgata, presentarà la seva òpera prima com a directora, Júlia Ist.

Les altres pel·lícules que es podran veure al programa són Rara (dimarts 14), Chavela (dijous 23) i L’estiu de Sangaile (dijous 30).

>CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET DE NOVEMBRE<

 

L’ortiga, protagonista de la imatge del REC 2017

A més del programa previ, el REC ha presentat avui la seva nova imatge, guanyadora del concurs promogut entre els artistes i dissenyadors tarragonins.

Els guanyadors del concurs van resultar Àngela Balcells i Pablo Carpal, i els finalistes van ser Núria Soler i l’equip format per Ariadna González i Marc Solé.

Finalistes-imatge-rec-2017

Cartells finalistes del Concurs d’Imatge REC 2017, dissenyats per Núria Soler (esquerra) i Ariadna González i Marc Solé (dreta).

La imatge de Balcells i Carpal consta d’un cianotip (procés fotoquímic previ a l’aparició de la fotografia) amb la silueta d’una ortiga, planta que, tot i ser considerada una mala herba en moltes ocasions, té gran quantitat de propietats terapèutiques i afavoreix el creixement d’altres plantes al seu voltant. Segons els propis autors, es tracta d’una imatge al·legòrica del festival com a catalitzador cultural al territori.

Un nou espai: la Casa Joan Miret

A més, s’ha presentat la Casa Joan Miret com a nova seu de les Activitats Professionals del Festival REC.

El laboratori de films en postproducció Primer Test i la trobada de professionals One-To-One, activitats que donen cita a diversos agents cinematogràfics internacionals  i a creadors i productors nacionals, passaran a realitzar-se enguany en aquest espai singular, gràcies a la nova col·laboració d’AG Planning amb el Festival REC.

>CONSULTA AQUÍ EL PROGRAMA COMPLET DE NOVEMBRE<

Segueix-nos a les xarxes socials!
Facebook: Rec Tarragona
Twitter: @rectgn
Instagram: @recfestival