El dia 1 de desembre l’espectacle audiovisual “L’art enderroca murs” donarà vida a la façana de CaixaForum creant il·lusions òptiques en 3D

La impactant projecció unirà la cloenda de la primera part del projecte Off the Wall i l’inici de la XIV edició del festival internacional de cinema

El dia 1 de desembre a la Rambla Nova cauran murs per donar la benvinguda al XIV REC. Festival Internacional de Cinema de Tarragona. Un impactant espectacle audiovisual projectat sobre la façana de CaixaForum jugarà amb l’arquitectura d’aquest emblemàtic edifici neoclàssic, dissenyat als anys 50 per l’arquitecte tarragoní Pujol i Sevil. “L’art enderroca murs” serà el primer mapping de la història de Tarragona.

El REC oferirà a la ciutat un espectacle audiovisual creat exclusivament per aquesta ocasió per Kris Barnolas, una jove artista que després de ser finalista al Festival de Mapping de Girona 2014 ha trobat en aquest mitjà audiovisual una nova manera de traspassar formats.

Aquesta projecció a un dels espais més típics i transitats de la ciutat serà la cloenda de la primera part del projecte europeu Off the Wall, que ha tingut lloc durant cinc dilluns a CaixaForum Tarragona, i alhora l’acte inaugural del REC, que se celebrarà del 3 al 8 de desembre a l’Antiga Audiència i altres espais de la ciutat. El mapping es projectarà en dos passis abans i després de l’última pel·lícula d’Off the Wall a l’espai CaixaForum (Dragan Wende- West Berlin). El primer serà mitja hora abans, a les 19 hores, i el segon quan s’acabi, a les 21 hores aproximadament.

La iniciativa respon a la voluntat de seguir innovant i ser un referent com a mostra de cinema internacional i cultura contemporània a nivell català i amb projecció internacional, donar suport als joves creadors, i anunciar l’arribada del festival a tota la ciutat.

L’art enderroca murs

Amb l’última tecnologia, el mapping del REC parlarà de passat i futur sobre un edifici històric. Coincidint amb el 25è aniversari de la caiguda del mur de Berlin, “L’art enderroca murs” es basa en el mateix tema que la secció Focus In, que enguany ha anat més enllà i ha creuat fronteres. Si Off the Wall se centra en films de joves autors d’Europa de l’Est ambientades a les acaballes del sistema soviètic, el mapping de Kristina Barnolas posa èmfasi en un art que fa caure murs, partint d’exemples com l’East Side Gallery de Berlin o d’obres d’artistes d’arreu que es van rebel·lar artísticament contra el mur.

Què és un mapping?

El Mapping és una tècnica consistent en projectar imatges sobre superfícies reals, generalment inanimades, que juga amb atributs i modulacions 2D i 3D. Fa coincidir el contingut audiovisual amb l’arquitectura de l’edifici i crea, entre d’altres efectes, la il·lusió òptica de la alteració i fins i tot caiguda de l’edifici en qüestió.