(Català) Oberta la convocatòria de Primer Test 2016

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

(Català) El Festival REC 2016 ja té imatge

El Festival REC convoca el concurs de disseny d’imatge per a la seva 16a edició

El REC 2016 se celebrarà del 30 de novembre al 6 de desembre del 2016 i també ha obert ja les convocatòries per a la presentació de curtmetratges a la secció Autors de Tarragona

El REC Festival Internacional de Cinema de Tarragona torna a convocar, per segon any consecutiu, un concurs per al disseny de la imatge del festival. El concurs té com a objectiu donar un pas més en el suport i la reivindicació del talent local, seguint amb la línia del festival.

Els creadors de la província de Tarragona podran presentar un esborrany de la seva proposta fins al dia 10 d’agost del 2016. D’entre les propostes presentades, es triaran 3 finalistes: dues mitjançant votació popular a la pàgina web (www.festivalrec.com) i una seleccionada per l’equip del festival.

Els finalistes rebran una compensació de 300 euros per elaborar una proposta final. D’entre les tres propostes es triarà el guanyador del concurs, que serà l’encarregat de dissenyar totes les aplicacions de la imatge del Festival REC 2016, i rebrà una compensació econòmica de 2000 euros.

La convocatòria per a la secció de cinema local Autors de Tarragona, també oberta

Seguint amb la decidida aposta pel talent local i pels nous creadors, el REC ha obert també la convocatòria per a la seva secció de curtmetratges locals. La secció Autors de Tarragona, consolidada des de fa anys, ofereix una mostra no competitiva dels millors treballs locals de l’any.

La convocatòria està adreçada a realitzadors nascuts o residents a la província de Tarragona, i els curtmetratges es podran presentar fins al 15 de setembre.

Les bases de la convocatòria per al disseny de la imatge, així com per a la presentació de curtmetratges locals, es poden trobar a la pàgina web del REC, www.festivalrec.com, i les novetats es podran seguir mitjançant les xarxes socials del festival, Facebook (REC Tarragona) i Twitter (@RECtgn).

(Català) El Corredor, del tarragoní José Luis Montesinos, guanya el Goya al millor curtmetratge de ficció

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

(Català) ‘El camí més llarg per tornar a casa’ i ‘Game Over’ triomfen als Gaudí

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

(Català) El REC es presenta al Festival de Rotterdam

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

(Català) ‘No t’aturis’ participa en el mercat internacional When East Meets West de Trieste

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

(Català) Don’t Look At Me That Way, millor òpera prima als Bavarian Academy Film Awards

Sorry, this entry is only available in Español and Català.

(Català) Siembra, pel·lícula guanyadora del REC15′

El REC finalitza avui amb més projeccions i l’acte de Cloenda

Sessió final per al REC15′ després de 5 dies frenètics de cinema i activitats. Aquest dilluns es projectaran les 4 darreres pel·lícules. La repetició de Viaje, Capitanes de Abril i Tigres de papel. L’estrena de la Novia servirà com a cloenda després dels lliuraments de guardons als guanyadors.

Un cop projectades les 11 pel·lícules que competeixen per endur-se el premi a millor Opera Prima del REC15, aquest abaixarà el teló dilluns amb la gala de cloenda i l’entrega dels premis del jurat internacional, el jurat jove i el públic. L’Antiga Audiència acollirà la gala final (22h). Com a punt i final d’aquesta edició 2015, el REC estrenarà La Novia,  de la directora Paula Ortiz.

Una adaptació lliure, contemporània i visualment aclaparadora de “Bodas de sangre”. Ortíz manté tots els símbols del clàssic de Lorca, com la lluna, la sang del cavall, etc. I ho fa a través de les seqüències i plans amb una bellesa encisadora. Després de rebre grans elogis a la seva estrena a San Sebastian, i amb rumors que la situen com a favorita als Premis Goya, farà la cloenda al REC com a pre-estrena, a pocs dies de la seva arribada als cinemes comercials. Amb la projecció de La Novia, el Festival ha volgut retre homenatge dels 80 anys de la visita de Federico García Lorca a la ciutat de Tarragona.

LaNovia_02

El dia arrencarà amb la repetició de la projecció de Viaje (16h), per donar pas a les Operes Primes dels convidats especials d’aquest REC15′. La directora i actriu Maria de Medeiros ens presentarà in situ el seu primer film. Capitanes de Abril (1999). Una reflexió sobre l’oblit i el perdó sobre la revolució dels clavells que va tenir lloc a Portugal el 25 d’abril de 1974. Serà a les 17:30h a l’Antiga Audiència.

L’altre gran nom propi és Fernando Colomo. Un cop presentat el seu darrer film, Isla Bonita, serà el moment de fer un salt en el temps i traslladar-nos al 1977 per reviure el seu primer treball, Tigres de papel. Una joveníssima Carmen Maura intenta trobar el seu lloc al món en els dies previs a les primeres eleccions generals (1978). La projecció de Capitanes de Abril i Tigres de Papel conforma un duet per comprendre quaranta anys després, el anhels del que volíem fer i el que som ara.

Subscriu-te al newsletter

(Català) Segueix-nos a Facebook