Las Gentiles

Cloenda

Visibles

L’Ana penja la seva vida a Instragam i altres xarxes socials, on publica fotos, vídeos i animacions curtes, juntament amb textos enginyosos (i lúcids). L’Anna està passant per un moment estrany. A més de conviure amb els conflictes familiars i els problemes d’identitat típics de la seva edat, experimenta alguna cosa nova. Ella sent que hi ha quelcom que no acaba d’entendre, sobre la seva amiga íntima Corrales.

Santi Amodeo signa la que pot ser la seva pel·lícula més lliure. Un pur exercici de creativitat on s’associa amb els millors còmplices: un grup de joves actrius debutants (una revelació absoluta després de càsting de més de 200 participants). Plenes de talent i frescor, les adolescents ens porten, saltant d’aquí a allà, a les seves vides espontànies a Sevilla, que exhibeixen a la xarxa, i on els límits entre realitat, pensament desitjós i fantasia sovint es desdibuixen.

Rodada en Super 16mm i amb una gran varietat de textures, “Las Gentiles” tot ballant amb els formats, manté el flux a través de la diversitat de pantalles. Una nota per a l’exquisida obra del millor DOP (i col·laborador d’Amodeo tota la vida) Alex Catalan, que dóna forma a aquest resum de vinyetes que és la vida quotidiana de les protagonistes.

Algunes mossegades de realitat, una mica d’humor negre, diàlegs aguts i situacions crues fan que la pel·lícula sembli hiperrealista però també pop, artesana i plena d’una atmosfera de somni. Un exercici de llibertat d’un director talentós que ens envaeix amb només una experiència genial (kawaii!!), portant-nos a un passeig amb un grup d’amigues amb les que només vols passar més temps, sense parar…

Amb la presència de les actrius África de la Cruz, Olga Navalon i Lola Buero